Протест у Львові проти запровадження карантину вихідного дня

12:32 11 листопада 2020 р.

Фото до новини

У середу, 11 листопада, на вул. Винниченка під будівлею Львівської облдержадміністрації на мирний протест зібралися ресторатори, представники готельної, спортивної та розважальної сфер Львова та області.

Про це повідомляє Zaxid.net. Підприємці, які працюють у готельно-ресторанній та торговій сферах, вважають, що так званий карантин вихідного дня, якій планує запровадити уряд, знищить їхній бізнес. Сьогодні вони влаштували загальноукраїнську акцію протесту. У Львові під стінами Львівської облдержадміністрації зібралося понад півтисячі учасників.

Один з ініціаторів мирного пікету під стінами ЛОДА, голова Асоціації підприємців Львівщини Ростислав Пшемінський розповідає: на мітинг зібрались не тільки львів'яни, а й люди, які приїхали з області.

«У такий спосіб присутні намагаються довести, що закриття їх бізнесів призведе до катастрофи. А вони наповнюють бюджет, годують нас і вас. Потрібно, щоб влада спілкувалась з представниками бізнесу та шукала рішення, завдяки якому ресторани, готелі, інші заклади сфери послуг працювали би. Зрештою, не може бути, щоб коронавірус буяв два дні, а інші п'ять не атакував», – пояснив Ростислав Пшемінський.

Учасники акції вимагають:

Скасування усіх обмежень на роботу ресторанів, учасники виступають проти введення карантину вихідного дня;

Мораторій на перевірки і скасування незаконних протоколів;

Скасування на час дії карантинних обмежень місцевих (єдиний податок, акцизний збір) та державних (єсв та пдфо) податків та зборів;

Пряма грошова компенсація кожному працівнику, який втратив дохід за час карантину;

Пряма грошова компенсація кожному бізнесу, який втратив дохід за час карантину;

Скасування неадекватних вимог (рукавички) і приведення до адекватних європейським санітарних норм;

Зменшення ставки ПДВ до 7%;

Недопущення підвищення тарифів на електроенергію;

Доступ до пільгового кредитування малого ресторанного бізнесу;

Консультація і узгодження майбутніх обмежень з галузевими об'єднаннями.

До слова, напередодні міський голова Львова Андрій Садовий назвав запровадження карантину вихідного дня абсурдом.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв компенсації бізнесу у разі запровадження карантину вихідного дня.

Підприємці кажуть: якщо влада їх не почує, будуть діяти радикальніше. Зокрема перекриватимуть дороги та під'їзди до великих торгових точок, що працювали під час карантину.

Уряд анонсував можливість запровадження так званого карантину вихідного дня. Він передбачає, що на вихідні в Україні працюватимуть лише продовольчі магазини, аптеки і транспорт, тоді як заклади громадського харчування і розваг будуть закриті з опівночі суботи до опівночі понеділка. 9 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що якщо карантин вихідного дня запровадять, то він діятиме кілька тижнів. Сьогодні уряд має ухвалити остаточне рішення.

Через суттєве зростання хворих на коронавірус усі лікарні з понеділка, 9 листопада, припинили планові операції й госпіталізації і перейшли на лікування лише пацієнтів із коронавірусом або тих, хто потребує негайної допомоги.

У Львові не виконають рішення уряду про карантин вихідного дня, - мер

Бізнес закликає владу уникнути жорсткого локдауну, який спричинить холодну зиму, - ЕВА

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів