Прігожин вів на Москву майже тисячу одиниць техніки чотирма колонами

17:53 25 червня 2023 р.

Фото до новини

У складі колон «вагнерівців» рухалися танки, ракетні установки, вантажівки й легкі автомобілі.

Голова ПВК "Вагнер" відправив на Москву через Воронезьку область близько тисячі одиниць техніки, пише Baza, інформує Dailylviv.com

Baza пише, що у першій колоні прігожинські формування везли 9 танків. Також у ній йшли одна установка РСЗВ «Град», гармата, чотири бронеавтомобілі «Тигр», кілька десятків вантажівок та сотні легкових автомобілів. Ця колона згодом пробила заслін на 590 км траси М-4 «Дон», що складається з вантажної та будівельної техніки.

Приблизно о 5 годині ранку 24 червня у Воронезьку область заїхала друга велика колона, що налічує 357 одиниць техніки. Вона попрямувала до міста Бутурлінівка, де розташований військовий аеродром.

Третя колона у складі 100 одиниць техніки зайшла на територію області о 7-й годині ранку. У ній були три танки, дві зенітні гармати, автобуси, вантажівки та легкові автомобілі. Як і перша, вона прямувала трасою М-4 «Дон». 

Нарешті, четверта колона, в якій йшли 212 одиниць військової техніки, опинилась у Воронезькій області о 9 ранку.

24 червня голова ПВК Вагнера Євгєній Прігожин після заяв про те, що місця дислокації його найманців були обстріляні силами міністерства оборони РФ, почав «Марш справедливості» на Москву. Його сили зайшли в Ростов-на-Дону, а також рухалися до столиці через Воронезьку і Липецьку області.

Наприкінці дня прес-служба Олександра Лукашенка оголосила, що йому, за дорученням Путіна, вдалося домовитись з Прігожиним про припинення руху «вагнерівців» Росією. Пізніше прес-секретар російського президента Дмітрій Пєсков сказав, що всі звинувачення з голови ПВК "Вагнер" буде знято, і той «піде до Білорусі».

Наєв назвав Прігожина самогубцем, якщо той перетне держкордон України з півночі

Дії Пріґожина були під контролем Путіна, - польський генерал

Прігожина відправили до Білорусі, щоб організував атаку на Київ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів