Прігожин їде в Кремль, а Путін вилетів на Валдай (доповнюється)

12:46 24 червня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні має стати зрозумілим, чим закінчиться на Росії військовий заколот вагнерівців: перемогою чи розгромом.

Про це повідомляють російські пабліки, пише Dailylviv.com.

Керівник терористичної «ПВК Вагнера» Євгєній Прігожин, на арешт якого вже видано ордер, у відповідь на звернення президента ерефії Владіміра Путіна заявив, що не має наміру здаватися і піде на Москву. 

Трасою М-4 до Москви їдуть близько 4-х тисяч вагнерівців з технікою.  

Місцева влада в усіх областях обмежує виїзди на цю дорогу. 

Президентський вертоліт Путіна пролетів над територією Московської області, ймовірно, у бік Валдаю.

У Воронежі спалахнула нафтобаза. За однією з версій, нафтобазу підпалили, щоб вагнерівці не мали чим заправити свою транспортну техніку.

Голова Чечні Рамзан Кадиров публічно повністю підтримав Путіна і пообіцяв, що кадировці вирушать впокорювати вагнерівців. 

Російські губернатори у соцмережах один за одним присягають на вірність Путіну. А от у населення в коментарях до соцмереж глав регіонів — зовсім інші настрої. На сторінках губернаторів Воронезької, Курської та Ростовської областей люди намагаються дізнатися, що відбувається, і сперечаються, чи правий чи не правий Прігожин, звернув увагу ТК «Можемо пояснити».

Прихильники Прігожина кажуть, що ПВК прийшли поговорити з міністерством оборони про те, чому все погано в армії за останні 16 місяців.

Противники наполягають, що наступ Прігожина - це «зрада конкретна». 

Але скептики відповідають «лоялістам», що Прігожин діє правильно, оскільки міноборони розв'язало у Росії громадянську війну зі застосуванням авіації.

Деякі просто не розуміють, що відбувається або дивуються, навіщо "Вагнер" захопив місто. Таким людям відразу відповідають, що ПВК не дають озброєння, а міноборони вело вогонь по найманцях, що відступають з позицій.

Які з цих постів написані справжніми людьми, а які ботами - зрозуміти складно.

Кореспондент ВВС з питань безпеки Френк Гарднер підкреслює, що час для цього конфлікту з точки зору України обрано якнайкраще.

"Кремль та "Вагнер" тепер зайняті своєю власною боротьбою, що усуває з поля бою найефективніші російські сили", - каже він.

Путін заявив, що теперішні події на Росії нагадують 1917 рік

Україна здатна захистити Європу від розповзання російського зла і хаосу, - Зеленський

Вагнерівці Прігожина збили російський гелікоптер

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів