Прігожин, який прилетів у Білорусь, має мільйони доларів з нафти, газу, алмазів і золота

09:06 27 червня 2023 р.

Фото до новини

Засновник ПВК отримав понад $250 млн доходу за останні 4 роки від видобутку нафти, газу, алмазів та золота у Судані, Сирії тощо.

Про статки голови ПВК «Вагнер» Євгєнія Прігожина повідомила Financial Times, пише Dailylviv.com

Прігожин володіє компанією Evro Polis, яка отримала енергетичні концесії в Сирії від Асада. Не зважаючи на накладені 2018 року урядом США санкції на цю компанію, чистий прибуток Evro Polis у 2020-му склав $90 млн.

Інша наближена до Прігожина компанія M Invest видобуває золото в Судані і навіть після санкцій США у липні 2020 року через рік все одно отримала $2,6 млн.

Дві компанії, судячи з експортних звітів, відвантажили велику кількість промислового обладнання компаніям, які підтримує Вагнер, у Судані та Центральноафриканській Республіці, отримали понад $6 млн доходу до кінця 2021 року.

Як повідомляло Politico у січні, за минулий рік ПВК значно розширила діяльність у ЦАР, а її прибуток від видобутку золота в країні міг зрости майже до 1 мільярда доларів.

Яхта Яхта St. Vitamin фігурувала як майно Прігожина у розслідуванні Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального у жовтні 2016 року.

Довжина яхти становить 37 метрів, вартість — 5 млн євро. Дочка Прігожина у соцмережах повідомляла, що на яхті є 2 палуби, 6 спалень, вітальня, тераса, їдальня, кухня, каюта для персоналу.

Також терорист має свій особистий літак з реєстраційним номером M-VITO. За словами дочки Прігожина, цим літаком сім'я регулярно літає. 

Сьогодні вранці, за повідомленнями моніторингових каналів, інший літак Прігожина прилетів у Білорусь. Він здійснив посадку в Білорусі на військовому аеродромі Мачуліщі.

Нагадаємо також про давно озвучену версію про те, що Прігожин є тримачем значних статків Путіна і його найближчого оточення, які можуть бути заховані за кордоном, зокрема в Африці. Звідси й надмірна лояльність Кремля до зручного - і ручного донедавна - терориста.

У Білорусі за 200 км від України вже будують табори для вагнерівців – ЗМІ

Демарш Прігожина закінчився мирними домовленостями

Прігожин їде в Кремль, а Путін вилетів на Валдай (доповнюється)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів