Російського опозиціонера отруїли втаємниченою смертельною отрутою

14:40 21 серпня 2020 р.

Фото до новини

В організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли смертельно небезпечну отруту, проте через таємницю слідства поліція не розголошує її назву.

Про це під час ранкового брифінгу у п'ятницю розповіли дружина Навального Юлія, його брат Олег і директор заснованого Навальним Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов.

За словами Жданова, незадовго до початку брифінгу він був у кабінеті головлікаря омської лікарні, де зараз перебуває Навальний: в якийсь момент до кабінету зайшла працівниця поліції й розповіла головлікарю, що виявлена певна речовина і показала її назву на телефоні. Але при цьому назвати назву речовини соратникам Навального вона відмовилася.

Згодом, каже Жданов, він додатково поспілкувався із представницею поліції: "Вона каже, що це таємниця слідства, ми не можемо сказати, але це смертельно небезпечна речовина. Це не тільки загроза життю Олексія, але й оточуючих. Усі мають бути в костюмах захисту. Більше вона нічого не каже. Яка речовина, ми поки що не знаємо".

Цю ж версію подій журналістам згодом підтвердила й особистий лікар Навального Анастасія Васильєва, яка також була присутня в кабінеті головлікаря.

"Коли ми сиділи в головлікаря, зайшла жінка з транспортної поліції і головлікарю на телефоні показала речовину, яку вони виявили у Олексія", - розповіла вона.

Юлія Навальна, дружина опозиціонера, розповіла, що дозвіл на транспортування Навального їм досі не дають.

"Ми вважаємо, звісно, що це зроблено для того, щоб хімічна речовина, яка є в організмі Олексія, зникла. Тому його, звісно, не видають… Він не в дуже хорошому стані і ми, звісно, не можемо довіряти цій лікарні і ми вимагаємо, щоб його нам видали і ми змогли лікувати його в незалежній лікарні, лікарям якої ми довіряємо".

Сам головлікар Олександр Мураховський заявив, що керується лише офіційними даними, а згідно з ними - результати усіх аналізів були негативними.

"Ви знаєте, я керуюся у своїй роботі лише офіційними документами. І ті офіційні документи, які мені прийшли з нашої хімічно-токсикологічної лабораторії, той спектр речовин, які апарат вже перевірив, всі негативні", - сказав він.

Точний діагноз Навального досі невідомий. Напередодні йому стало погано на борту літака, який летів з Томська в Москву, лайнер виконав екстрене приземлення в Омську. Наразі політик перебуває в комі.

Раніше стало відомо що Німеччина відправила до Росії повітряну швидку допомогу, щоб доставити Навального до Берліна для лікування.

Втім вранці в п'ятницю стало відомо, що в транспортуванні опозиціонера відмовили - попри те, що прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков раніше заявляв, що Кремль допоможе переїхати Навальному за кордон, якщо це необхідно, і побажав йому "швидкого одужання".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів