Пожежники врятували на Львівщині двох дітей

17:52 21 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Вогнеборці евакуювали з будинку в Самборі 16 мешканців.

«21 квітня о 02:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в під’їзді будинку №92 на вулиці Шухевича у Самборі. Пожежа виникла в кладовому приміщенні на п’ятому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку», – повідомили сьогодні, 21 квітня, у Львівському обласному управління ДСНС, де також поінформували:

«За лічені хвилини на місце події прибули рятувальники ДПРЧ-12. До ліквідації пожежі залучили сімох вогнеборців та три одиниці спецтехніки. 

Пожежа спричинила сильне задимлення у будинку. Продукти горіння заповнили квартири, розташовані поблизу осередку горіння. Аби гарантувати безпеку місцевих жителів рятувальники прийняли рішення вивести з будинку 16 осіб. 

В одній із квартир на момент пожежі перебувала бабця із двома внучками. Начальник караулу ДПРЧ-12 Андрій Войтович, не гаючи часу, забіг у помешкання і на руках виніс 13-річну Софійку та її 10-річну сестричку Анжеліку із будинку.

Залишивши дівчаток у безпеці, рятувальник повернувся аби врятувати їхню бабусю. Жінка зі сльозами на очах щиро дякувала своєму рятівнику, який вберіг її онучок від біди. 

Сам рятувальник не вважає свій вчинок героїчним адже порятунок людини – першочергове завдання для працівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Натомість Андрій наголошує на тому, щоб мешканці слідкували за дотриманням правил пожежної безпеки вдома. Адже таким чином ми знижуємо ймовірність виникнення небезпеки й бережемо себе та своїх близьких від біди. 

У складі двох ланок газодимозахисної служби вогнеборці о 03:17 локалізували пожежу речей домашнього вжитку площею шести квадратних метрів, а о 03:38 повністю ліквідували. 

Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Причина займання та обставини події встановлюються».

Про це повідомили сьогодні, 21 квітня, на сторінці Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів