Пожежники ліквідували у Львові три займання

13:10 1 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Вогнеборці працювали на вулицях Богдана Хмельницького, Миколайчука й Городоцькій.

У суботу, 31 грудня, о 16:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в складській одноповерховій будівлі на території приватного підприємства по вулиці Богдана Хмельницького, 219. Рятувальники зупинили там подальше поширення вогню й врятували будівлю від повного згорання.

Складність гасіння полягала у великій захаращеності приміщення побутовим сміттям. Пожежу повністю ліквідували о 17:26, але вогонь встиг знищити заготовки калош на площі 20 квадратних метрів, а також пошкоджено електрощитову та сендвічпанелі на площі 10 квадратних метрів. 

До ліквідації пожежі залучили 20 рятувальників та три одиниці спецтехніки. Причина виникнення займання встановлюється. Постраждалих на пожежі немає.

Натомість у неділю, 1 січня, о 04:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на восьмому поверсі дев’яповерхового житлового будинку №22 на вулиці Миколайчука. у Львові. На момент пожежі у квартирі її перебувала власниця зі своїми друзями. Ймовірно, причиною пожежі міг стати недопалок, що потрапив на горючу поверхню й спричинив займання.

Унаслідок пожежі виникло сильне задимлення, що спричинило загрозу отруєння токсичними продуктами горіння для мешканців будинку. Не гаючи часу, вогнеборці приступили до евакуації жителів будинку із вищого поверху. Загалом рятувальники вивели на свіже повітря 20 людей.

Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах захисту органів дихання. Вони повністю ліквідували пожежу о 05:08, але вогонь встиг знищити речі на площі 40 квадратних метрів. 

До ліквідації займання залучили 14 рятувальників та три одиниці спецтехніки. Відтак, унаслідок події ніхто не постраждав. А причину виникнення займання та обставини події встановлюють правоохоронці. 

Своєю чергою, в неділю, 1 січня о 04:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на третьому поверсі ьотповерхового житлового будинку №72 на вулиці Городоцькій у Львів.

Загорання спричинило сильне задимлення у квартирі. Внаслідок пожежі отруїлася продуктами горіння бабуся 1929 року народження. Рятувальники винесли літню жінку на свіже повітря та передали медикам для надання подальшої допомоги. Потерпілу в стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у Львівську обласну клінічну лікарню.

Пожежу повністю ліквідували о 04:54 у складі ланки газодимозахисної служби. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі п’ять квадратних метрів.   Причина виникнення займання встановлюється.

Про це повідомили сьогодні, 1 січня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото й відео з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів