Повістки через електронну пошту та відстрочка. Які зміни у законопроєкт про мобілізацію готують парламентарі

11:59 10 січня 2024 р.

Фото до новини

Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки може вже сьогодні закінчити попередній розгляд законопроєкту про мобілізацію.

У парламенті хочуть змінити норми про повістки через електронну пошту та відстрочку для деяких категорій населення.

Про це повідомляє DailyLviv.com з посиланням на заступника голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва в ефірі телемарафону.

"Сьогодні ми ще не прийняли рішення в комітеті, в якому вигляді і яка доля буде цього законопроєкту. Я сподіваюся, що це буде все ж таки вирішено сьогодні. Зранку в нас була поки що нарада. Ми якраз проходилися по всім пунктам, які мають бути змінені. Точно там не має бути нічого антиконституційного", - сказав нардеп.

Читайте також: У ТЦК - без повістки, військова служба для всіх громадян віком до 25 років, менше броні. Є новий законопроєкт про мобілізацію

Чернєв сподівається, що парламентський комітет сьогодні дійде консенсусу і тоді документ може бути направлений на розгляд Ради з рекомендаціями від комітету. За словами нардепа, законопроєкт може бути ухвалений у першому читанні, а рекомендації і пропозиції мають бути прийняті до другого читання або інший варіант - повернення до уряду.

"Але все ж таки все це вирішує зал. В будь-якому випадку він має бути винесений в зал і там має бути прийнято рішення щодо подальшої долі цього законопроєкту. Я сподіваюсь, що сьогодні комітет вже прийме рішення з рекомендаціями і пропозиціями до цього законопроєкт", - додав він.

Чернєв зазначив, що у Раді хочуть "збалансувати проєкт між мобілізаційними та примусовими нормами".

Читайте також: Для перетину кордону треба мати військово-облікові документи з відмітками ТЦК і СП

"Ми почистили цей законопроєкт. Наприклад, повістки через електронну пошту не мають надсилатися. Це неможливо проконтролювати, це неможливо з'ясувати, чи отримала це людина... Або питання з вилучення відстрочки для інвалідів. Тут також були питання. Ми наполягаємо, щоб інвалідам першої, другої і третьої групи видавалася відстрочка або не підлягали мобілізації", - наголосив парламентар.

Він додав, що Комітет з нацбезпеки також пропонує уточнити умови відстрочки для студентів, зокрема, для інтернів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів