Понад мільйон військовослужбовців боронить країну - Резніков

18:45 8 липня 2022 р.

Фото до новини

На сьогодні у зв’язку з мобілізацією задіяні до 700 тисяч військових Збройних сил, Національної гвардії – до 90 тисяч, прикордонників – близько 60 тисяч, Національної поліції – 100 тисяч.

Такі дані навів міністр оборони Олексій Резніков під час онлайн-конференції "Будуємо разом", повідомляє Укрінформ,  пише Dailylviv.com.

Міністр наголосив, що сьогодні більше мільйона осіб у формі забезпечують діяльність сектора безпеки та оборони. Він також закликав бізнес більш активно долучатись до їх підтримки та інвестувати в цей сектор.

Резніков також заявив, що через воєнні дії Україна перетворилась на свого роду полігон, де застосовуються нові види озброєння, інноваційні рішення.

"Сьогодні це величезний полігон, на якому будуть проходити випробування. А це означає, що технологічні речі, інноваційні рішення і пропозиції будуть тут мати попит. Тому утворення спільних підприємств, нехай навіть вони будуть розміщені спочатку в країнах східної Європи, але для України, нехай вони будуть розміщені на теренах західної України в захищених місцях, але це сьогодні вже реальний запит", - заявив Резніков.

Він зазначив, що Міністерство оборони працює над постачанням до України сучасних зразків озброєння натовського характеру – це артилерія, броньовані машини, засоби ураження, і всі вони потребуватимуть ремонту, відновлення.

Тому створення баз із відновлення запчастин, різних комплектуючих для техніки та навіть патронного заводу є актуальним, підкреслив Резніков.

Польські Краби готові до бою на фронті - Резніков

Керівник одного з управлінь Генштабу застосував зброю в Києві, - Олексій Резніков (відео)

Тектонічний зсув: за місяць Україна пройшла шлях у сфері оборони, який не могла здолати 30 років, - міністр

9 липня Львів прощатиметься з чотирма Героями: Андрієм Ганкевичем, Петром Гаврилівим, Ігорем Івасиком та Олександром Спринчаненим

У Білорусі на військовому аеродромі побільшало ЗРК С-400, БМП і танків

16 танків і броньованих машин знищили бомбардувальники і штурмовики на сході

У небі над морем і суходолом збито два повітряні об'єкти

Бойовики з ОРДЛО, які воювали у лавах армії рф, проведуть 15 років за ґратами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів