Помер президент хору Орфей

16:35 21 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні у народному чоловічому хорі "Орфей" повідомили про смерть його президента Михайла Олійника.

Про це повідомив Андрій Кузик, пише Dailylviv.com.

"Не стало нашого  - президента хору "Орфей"...

Це для нас велика втрата, а для родини - велике горе.

Особисто для мене, не стало великої і мудрої Людини - патріота, порадника і просто хорошого старшого друга..,"- йдеться в повідомленні.

Додамо, що Михайло Олійник був доцентом кафедри електроенергетики та систем управління Інстиутут енергетики та систем керування Львівської політехніки.

Довідка

Народний чоловічий хор «Орфей» засновано в 1979 році. Організатором і першим художнім керівником колективу був відомий музикант Петро Гудз. Тривалий час хором керували заслужений артист України Олексій Волинець та заслужений працівник культури України Володимир Гнідь. Сьогодні колектив очолює талановитий диригент Володимир Вівчарик.

У 1989 році хору «Орфей» було присвоєно почесне звання «Народний»

За час своєї діяльності Народний чоловічий хор «Орфей» здійснив неодноразові творчі поїздки в Польщу, Білорусію, Голландію. Англію, Болгарію та багатьох інших країнах Європи, був учасником всесоюзних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів хорової музики.

Творчий хоровий колектив багато гастролює і по Україні: містами і селами Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Закарпаття, Одеси та Миколаєва.

У репертуарі хору близько 180 високохудожніх хорових творів української та світової класики, народних пісень, колядок, щедрівок, Божественна Літургія та ціла низка духовних творів. У доробку хору видання церковних піснеспівів: «Божественна Літургія. Недільна служба. Партитура на 4 чоловічі голоси», «Колядує «Орфей». Партитури. Віншування. Спогади.», «Божественна Літургія. Пасхальна Утреня та час Пасхи.»

Помер народний артист Євген Федорченко

Не стало учасника гурту Піккардійська терція Ігоря Леська

У Львові помер письменник Роман Дідула

Різдво у Гаю у Львові буде без Остапа Лозинського

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів