Помер перший міський голова Львова Василь Шпіцер

17:59 27 серпня 2020 р.

Фото до новини

На 73-у році життя помер перший міський голова Львова Василь Шпіцер.

Про це повідомив його племінник Андрій Шпіцер у соцмережі, пише DailyLviv.

"Відійшов у вічність найдорожчий для мене чоловік - Василь Шпіцер. Вуйко Василь замінив мені батька, став для мене, авторитетом, наставником, кумиром та прикладом - дороговказом у моєму житті. У найважчих питаннях я завжди звертався по його пораду і за його досвідом - неоціненним досвідом першого мера Львова за незалежної України, кандидата технічних наук, винахідника, політика, публіциста, письменника, дослідника, спортсмена з необмеженим позитивом, добрими очима та яскравою посмішкою.

Дякую за те, що Ви були в моєму житті. Царство небесне",- написав Андрій Шпіцер.

Василь Шпіцер у 1990 році обраний депутатом Львівської обласної та міської рад. У 1990-1994 роках: голова Львівської міської ради та міськвиконкому. У 1994—1995 — начальник управління Львівської обласної державної адміністрації. Указом Президента України № 336/2016 від 19 серпня 2016 року нагороджений ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Кандидат технічних наук. Був делегатом установчого з’їзду Товариства української мови імені Шевченка у Києві, делегатом установчої конференції Народного Руху у Львові, членом президії Товариства української мови імені Шевченка. Був головою Львівської обласної організації «Порозуміння».
 
Громада міста сумує з приводу втрати та співчуває рідним видатного львів'янина, повідомляє Львівська міська рада. У 2012 році Василю Шпіцеру вручили «Почесний знак св. Юрія» від громади міста, а в 2017 сім'я Шпіцерів отримала звання - «Шляхетна львівська родина».
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів