Польські протестувальники анонсують нове блокування кордону з Україною

00:04 3 січня 2024 р.

 «Партія Дорогуськ – молоде покоління протестувальників» взято з офіційної сторінки Тік-ток Едіти Озигали, голови мітингу в Дорогуську.

«Партія Дорогуськ – молоде покоління протестувальників» взято з офіційної сторінки Тік-ток Едіти Озигали, голови мітингу в Дорогуську.

Страйкарі налаштовані продовжити протести до 8 березня 2024 року.

Про це повідомив адміністратор групи Granica / Кордон PL - UA Томаш Бартецкі, пише DailyLviv.com.

"Польсько-український кордон мали розблокувати до кінця року. Тим часом після новорічної "Dorohusk party", страйкарі анонсують продовження протесту на решті пунктів пропуску до 8 березня 2024 року. 

У Гребенному повідомляли про акцію протесту до 3 січня, але з'явилася нова інформація про її продовження. Чи блокуватимуть Медику з 4 січня, поки невідомо, але повідомлення про протест є дійсним",- йдеться у повідомленні.

Як повідомила поліція міста Холм, майже 10 днів очікують водії в черзі перед польсько-українським пунктом пропуску в Дорогуську. На кордоні триває протест польських перевізників. За даними, оприлюдненими у вівторок, 2 січня, на оформлення перетину кордону чекає 600 вантажівок, їх черга займає майже 16 кілометрів і сягає села Серебрище. Протестувальники раз на три години пропускають одну вантажну машину.

Читайте також: Як польські блокувальники кордону заробляють на своєму страйку

Натомість у Гребенному довжина черги – це майже 30 кілометрів. «У черзі очікує приблизно 460 вантажних автомобілів. Останні з них стоять у населеному пункті Домброва Томашівська. Час очікування на перетин кордону в напрямку України оцінюється на приблизно 100 годин. За останніх кілька днів ми не фіксували надзвичайних подій, пов’язаних із забезпеченням цього протесту. Наскільки нам відомо, в напрямку України пропускають п’ять вантажних автомобілів на годину», – каже аспірантка Малґожата Павловська з Повітової комендатури поліції в Томашеві Любельському.

Нагадаємо, з 6 листопада минулого року польські перевізники з різною періодичністю блокують різні пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

Передусім польські перевізники вимагають повернення дозволів для українських водіїв і — вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Час від часу до них доєднуються польські фермери, а також — колеги-страйкарі на словацькому та угорському кордонах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів