Польські перевізники посилюють блокаду на прикордонному переході «Гребенне – Рава Руська»

12:12 13 грудня 2023 р.

Фото до новини

Час очікування на перетин кордону в бік України збільшився приблизно до 350 годин.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Перевізники активізують протест на прикордонному переході з Україною в Гребенному. Нині на розмитнення водіям вантажівок доведеться чекати два тижні. Черга сягає 65 кілометрів і закінчується в селі Сітанець.

Читайте також: Новий польський уряд знайшов спосіб для розблокування кордону

Як говорить Малґожата Павловська з Окружної комендатури поліції у місті Томашів, у черзі стоїть понад 700 вантажівок. За її словами, час очікування на перетин кордону в бік України збільшився приблизно до 350 годин через те, що польські перевізники пропускають дві машини на годину, а не чотири, як було раніше.

«Протест у Дорогуську призупинили, тож черга скоротилася на кілька кілометрів», — каже комісар Ева Чиж з відділу поліції у Холмі.

«Черга вантажівок, які очікують на в'їзд до прикордонного пункту пропуску в Дорогуську, сягає близько 17 кілометрів. У черзі — приблизно 650 вантажівок. Час очікування на митне оформлення становить 25 годин», — додала Єва Чиж.

Нагадаємо, що з 6 листопада на польському боці прикордоння група проросійськи налаштованих польських перевізників розпочала блокування вантажних перевезень з Польщі в Україну. Патова ситуація на кордоні загрожує також безпеці України, а відтак і Польщі. Частина українських водіїв вантажівок почала переїжджати кордон у Словаччині.

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту і розпочали блокування руху вантажного транспорту на пункті пропуску "Медика – Шегині" поблизу Перемишля.

Як відомо, у понеділок війт гміни Дорогуськ Войцех Сава прийняв рішення про припинення протесту. Війт послався на законодавчу передумову необхідності припинити блокування кордону через загрозу майнових втрат місцевих підприємців у значних розмірах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів