Польська сторона не приймає жодної вантажівки на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин»

19:02 19 грудня 2023 р.

Фото до новини

Водночас польські аграрії також приєдналися до протесту.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Учасники блокади пропускають по кілька транспортних засобів на годину у бік України, але польська сторона не приймає жодного вантажного транспортного засобу у бік Польщі. Важливо відзначити, що блокування наразі не стосується руху автобусів.

Водночас польські аграрії також приєдналися до протесту, висуваючи власні вимоги, такі як заборона імпорту цукру з України, безпосередні доплати аграріям та грошова компенсація для виробників кукурудзи.

Нагадаємо, 18 грудня, після 15:00 (за київським часом) польські перевізники знову розпочали акцію протесту на під’їзних шляхах до пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

11 грудня віцепрем’єр з відновлення-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомляв, що блокада польськими перевізниками пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ" на українсько-польському кордоні завершилась.

Ще минулої суботи польські перевізники обіцяли 20 грудня припинити блокування усіх пунктів пропуску за однієї умови.

А у розблокованих пунктах пропуску нова проблема зустріла українських перевізників вантажів на рідній митниці: для в'їзду в Україну потрібна попередня декларація.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів