Польща відновила карантин для авіапасажирів з України. Крім учнів, студентів і вчених

09:54 3 липня 2020 р.

Фото до новини

Польща з 3 липня знову запроваджує обов’язковий карантин для осіб, котрі прилітають з України, який було скасовано лише 1 липня.

Про це йдеться в розпорядженні глави МВС Польщі від 2 липня. Зокрема, у документі з переліку країн поза межами ЄС, з аеропортів яких пасажири мають право на в’їзд на територію Польщі без обов’язкового карантину, вилучено Україну (там і надалі зазначені Чорногорія, Грузія, Японія, Канада, Албанія і Республіка Корея).

Водночас у розпорядженні глави МВС додано нові категорії осіб, які звільняються від проходження карантину після перетину кордону. Серед іншого, йдеться про учнів, студентів різних форм навчання, слухачів вишів післядипломної освіти, аспірантів, які документально доведуть на кордоні факт навчання в Польщі. Ця норма також поширюється на вчених, які проводять тут наукову чи дослідницьку роботу.

Водночас на сайті прикордонної служби Польщі до переліку осіб, які звільнені від обов’язкового карантину дописали й “obywatele Polski” - тобто громадяни Польщі. Хоча в згаданому вище розпорядженні глави МВС про це ані слова.

Натомість у розпорядженні окремим пунктом вказано, що відновить свою роботу автомобільний пункт пропуску на україно-польському кордоні Будомєж-Грушів. Але ця “урочиста подія” запланована на понеділок, 6 липня.

Як розповідала Наша Польща, з 1 липня було відновлено авіасполучення між Україною і Польщею, і того ж дня з’явився перелік з семи країн, серед яких була й Україна, пасажирів авіарейсів з яких позбавили необхідності відбувати 14-денний карантин. Однак скористатися з цього змогло не дуже багато осіб… Водночас, зважаючи на те, що останнім часом розпорядження ухвалюють у вечірній час і майже “на вчора” варто постійно тримати руку на пульсі. Хоча й тут не виключено, що зміни застануть на прикордонному пункті або перед трапом літака.

Про це повідомила Наша Польща.

Громадяни України, які прибуватимуть до Польщі на роботу, будуть проходити тестування на коронавірус за державні кошти, - заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів