Поліція штурмом взяла Святошинський суд у Києві

10:40 24 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Поліціянти силою зачистили зали засідань Святошинського райсуду Києва, де забарикадувалися прибічники оунівця Миколи Коханівського.

Як повідомляє кореспондент «Української правди», який також перебуває в суді, кількадесят правоохоронців у шоломах увірвалися до приміщення через вікна. Вони почали хапати активістів та виводити назовні. Ті чинили опір, почалася бійка. Активісти спробували розібрати власті ж барикади у дверях, аби утекти, але не встигли цього зробити.

Їх затримали. Під час операції хтось бризнув з газового балончику. Чутно було, як кричать жінки. Поліція діяла дуже швидко, операція тривала усього кілька хвилин.

Про це повідомили сьогодні, 24 жовтня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Зокрема, спецпризначенці затримали у Святошинському райсуді Києва кореспондента інформаційної агенції УНІАН Сергія Лефтера та близько 20 прихильників лідера добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського. За словами кореспондента УНІАН, його декілька разів вдарили. Попри те, що він кричав, що є журналістом, у нього вирвали посвідчення. За словами Лефтера, затриманих заводять в автозак. У деяких з них на обличчі кров. 

Про це повідомили в інформаційній агенції УНІАН, де також нагадали: «Прихильники лідера добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського сьогодні вночі влаштували погром у Святошинському райсуді Києва. Активісти розгромили приміщення і почали зводити барикади з меблів, щоб перешкодити вивезенню Коханівського в ізолятор тимчасового тримання після оприлюднення рішення суду про перенесення засідання з обрання запобіжного заходу на 9.00».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів