Поліція презентувала у Львові ситуаційний центр

15:30 30 грудня 2016 р.

Фото до новини

В обласному управлінні поліції запевнили, що ситуаційний центр забезпечить координацію дій усіх її служб та підрозділів та створить основу для майбутньої єдиної системи управління та координації спільних заходів усіх екстренних служб області.

У Львівському обласному управлінні поліції повідомили в четвер, 30 грудня, що сьогодні в її приміщенні відбулася презентація ситуаційного центру, на якій були присутні начальник Львівського обласного управління поліції – генерал поліції третього рангу Валерій Середа, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка й керівники інших правоохоронних органів Львівщини та місцевого самоврядування. Зокрема, Валерій Середа зазначив на початку презентації: «Сьогодні ми робимо ще один крок у реформуванні правоохоронної системи Львівщини, який буде мати вплив на організацію роботи поліції всієї України. Цей крок є продовженням співпраці правоохоронців, науковців, представників державної влади, органів самоврядування, міжнародних фахівців та громадських активістів Львівщини з розбудови безпечного середовища». 

Очільник поліції Львівщини розповів також: «Кожна людина, котра звернеться на лінію «102», отримає негайну допомогу. Жодне звернення не залишиться без розгляду та супроводу всього процесу від реагування до прийняття рішення. У той же час поліцейські отримають належне інформаційне та методичне забезпечення».

А про принципи роботи центру, обладнання, про покращення взаємодії між поліцією та громадянами, а також між різними підрозділами та службами поліції Львівщини розповів начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та  оперативного реагування Львівського обласного управління поліції – полковник поліції Юрій Гладун. Зокрема, він пояснив: «Зараз на території області цілодобово можуть нести службу близько ста мобільних нарядів патрульної поліції, та тридцять слідчо-оперативних груп. Для підвищення ефективності їх роботи та координації спільних заходів і створено Ситуаційний центр, де сконцентровані функції чергових частин підрозділів поліції Львівщини, а також частина функцій районних відділів поліції».

«Серцем» ситуаційного центру є сервер, здатний опрацьовувати великі масиви інформації, виводити на робочі місця диспетчерів, операторів, а також на планшети нарядів поліції у всій області необхідні дані. Аналітики  центру готуватимуть оперативну інформацію. Окрім того, у ситуаційному центрі здійснюватиметься контроль за ситуацією в місті через камери відеоспостереження, та нагляд за дотриманням умов домашнього арешту особами, котрих суд зобов’язав носити електронні засоби контролю», – повідомили також сьогодні, 30 грудня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де ще й опублікували фоторепортаж з презентації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів