Поховали закарпатця, який служив у Французькому іноземному легіоні

17:21 7 квітня 2022 р.

Фото до новини

В Ужгороді 4 квітня попрощалися із загиблим військовим розвідником Святославом Сойком.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Dailylviv.com.

32-річний розвідник Святослав Сойко народився в Ужгороді 24 січня 1990 року. Святослав любив гори і мав багато друзів у різних країнах. Останні роки жив у Франції, служив у Французькому іноземному легіоні.

Коли дізнався, що Росія напала на Україну, звернувся до військкомату і пішов на війну добровольцем. 24 березня загинув, захищаючи Батьківщину.

Батько загиблого Андрій Сойко каже: “Щоб не було соромно жити, як офіцер запасу, у 2014 му році, я пішов у 57 років воювати. Тепер мої діти. Кажуть: тату, тепер наша черга, ми боротимемось за Україну – за квітучу, сильну, міцну, красиву незалежну Україну! Якщо не ми – тоді хто?”.

“26 лютого він повернувся з-за кордону, в той час, коли всі бігли в іншу сторону. Кажу йому: Святослав, для чого ти це зробив? А він каже: я не можу інакше, це наш останній, третій, шанс зберегти Україну. Перший - у 2004-му, другий - у 2014-му році і це наш останній шанс: якщо ми не зробимо, то не будемо вільними. Казав: мамо, я вірю, що Україна буде процвітаючою. Він був повний надії і сил працювати на благо України. І от... от так. Але я кажу: їхня смерть, цих дітей, має бути недарма. На їхніх смертях побудують прекрасний фундамент для нашої України. Я вірю в це”, – розповіла Ольга Сойко, мати загиблого розвідника.

"Сумна звістка сколихнула весь колектив Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. 5, - повідомлено на сторінці школи у фейсбуці. - Від ворожої кулі загинув випускник закладу, справжній Українець, Патріот, Герой - Святослав Сойко. Своє життя віддав за Україну 24 березня в бою у Запорізькій області.
 
Нехай світлий спомин про Героя назавжди залишиться в серцях рідних, друзів, усіх, хто його знав, любив і шанував.
 
У скорботний час поділяємо горе родини і глибоко сумуємо з приводу непоправної втрати.
 
Вічна пам’ять!"
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів