На війні загинув львівський журналіст Віктор Дудар

15:40 6 березня 2022 р.

Фото до новини

Під Миколаєвом загинув львівський журналіст-розслідувач Віктор Дудар. У Жовкві оголошено два дні жалоби.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Жовківської ОТГ Олег Вольський, пише Dailylviv.com.

"Жовківська громада в скорботі… В Миколаївській області, від рук російського ворога, загинув Жовківчанин Дудар Віктор Васильович.
Щирі співчуття дружині Оксані, доньці Софії, родині, близьким, друзям та усьому Українському народу",- написав Олег Вольський.

За його розпорядженням 6-8 березня в Жовківській територіальній громаді оголошено днями жалоби за загиблим Героєм.

Сумну звістку підтвердила журналістка Наталія Улинець.

«Це один із кращих бійців зі Львівщини – Віктор Дудар. Чоловік нашої Оксани Дудар та батько Софії Дудар, наших редакторок Дивись.info, пройшов війну на Сході, журналіст. Господи, Вікторе! Вічна слава Тобі! Нема слів. Біль страшний. Вітя… Гори в пеклі, страшна орда», – написала Улинець.

За інформацією НВ, Віктор Дудар у 2014 році пішов добровольцем на Схід України. Воював у 80-ій десантно-штурмовій бригаді.

У 2014−15 роках Віктор воював на передовій у найгарячіших точках на Донбасі, хоча йому пропонували посаду у пресслужбі військових відомств. Але він відмовився та пішов воювати у легендарну «вісімдесятку».

Повернувшись до Львова, Віктор Дудар став резервістом і продовжив працювати в газеті "Експрес", займався журналістськими розслідуваннями та висвітлював військову тематику. З перших днів масштабної війни Росії проти України він знову пішов на фронт.

За повідомленням дружини загиблого, журналістки видання «Дивись.info» Оксани Дудар чоловік у перший день повномасштабного наступу Росії пішов на фронт. «Пам’ятаю, як о 5.30 його розбудила: «Вставай! Почалася війна!» Він обійняв міцно, сказав, що все буде добре. Зібрав рюкзак, подзвонив кільком друзям і поїхав у частину. Вдома забув годинника і дуже хвилювався через це. Я поїхала додому, знайшла годинник, його щасливу тільняшку, яку одягав перед кожним боєм у 14-15-му. Взяла медальйон зі святим Шарбелем і поїхала до частини. Туди прибували хлопці. Більшість з них добре знали один одного. Вони сміялися, обіймалися. Наче не на війну мали їхати.

Коли прощалися, Віктор так дивився як останній раз. І востаннє коли говорили по телефону, теж ніби прощався. За все прожите разом життя тільки був один день, коли Віктор не подзвонив з фронту. Здається, то вже був 2015 рік. А сьогодні минула четверта доба тиші. Щодня я себе переконувала, що просто нема зв’язку – там війна…», – написала Оксана Дудар у Facebook.

Співак Святослав Вакарчук став солдатом на Львівщині

Ми програємо. Варіанту можливої перемоги немає. Звіт російського аналітик

Окупанти випустили 8 ракет по Вінницькому аеропорту і військовій частині. Термінове звернення Президента

В Україну прибули елітні британські морські піхотинці для участі у війні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів