Південна Корея стверджує, що КНДР підірвала дороги, які з'єднують країни

09:03 15 жовтня 2024 р.

Фото до новини

КНДР або Північна Корея вже встановила наземні міни та загородження вздовж кордону.

Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил Південної Кореї, інформує DailyLviv.com. Ця акція КНДР посилила напруженість на Корейському півострові.

Приблизно опівдні деякі північні частини доріг і залізничних ліній, що з'єднуються з півднем, були підірвані, повідомляє Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) у повідомленні, надісланому ЗМІ.

У відповідь військові Південної Кореї зробили попереджувальний постріл на південь від військової демаркаційної лінії, що розділяє сусідні країни, хоча вибухи не завдали жодної шкоди на боці Сеула.

Вибухи сталися після того, як минулого тижня Пхеньян пообіцяв повністю перекрити міжкорейські дороги та залізниці та додатково укріпити райони на своєму боці кордону. У понеділок Сеул попередив, що Північ готується до вибуху.

Північна Корея вже встановила наземні міни та загородження вздовж кордону, а в понеділок була помічена за виконанням додаткових робіт з важкою технікою, повідомила JCS Південної Кореї.

13 жовтня сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чжон погрожувала Сеулу «жахливими трагічними наслідками» у разі чергового прильоту південнокорейського безпілотника на територію країни. У Південній Кореї запуск БПЛА заперечують.

Читайте такожКНДР передала Росії мільйон артилерійських снарядів

Росія використає ракети КНДР для знищення об'єктів цивільної інфраструктури України та вбивств цивільних осіб - заява

Довідково

Північа Корея або КНДР зі столицею Пхеньян. Населення - майже 26 млн жителів. Площа країни - 120,5 тисячі квадратних кілометрів.

Південна Корея або Республіка Корея зі столицею Сеул. Населення - майже 52 млн жителів. Площа країни - 100,4 тисячі квадратних кілометрів.

Розділення Кореї на КНДР і Республіку Корея відбулося у 1945 році після поразки Японії, яка до цього правила Кореєю, у Другій світовій Війні. США і СРСР підписали угоду про спільне управління країною. Лінія розділу зон впливу двох наддержав пройшла по 38-й паралелі. Після Корейської війни (1950—1953) дві молоді держави були розділені демілітаризованою зоною.

Корейська війна 1950—1953 років — збройний конфлікт між Корейською народно-демократичною республікою та Корейською республікою, що тривав з 25 червня 1950 року до 27 липня 1953 р.

Це була опосередкована війна між США і ООН з південного боку та Народно-визвольною армією Китаю і військово-повітряними силами СРСР з північного. У складі комуністичних збройних сил діяли солдати Корейської Народної Армії, «добровольці» Народно-Визвольної Армії Китаю і Військово-повітряні сили СРСР.

Проти об'єднаних комуністичних військ боролися Південна Корея, США, Британія, Філіппіни, Канада, Туреччина, Нідерланди, Австралія, Нова Зеландія, Таїланд, Ефіопія, Греція, Франція, Колумбія, Бельгія, Південно-Африканський Союз і Люксембург, які діяли у складі збройно-миротворчих сил ООН.

Читайте такожСША попереджають про ганебну угоду між Росією і КНДР

Аж 13 грудня 1991 КНДР і Республіка Корея підписали за посередництва ООН Угоду про примирення, ненапад, співпрацю та обміни. У ньому обидві корейські держави фактично визнали суверенітет і самостійність один одного.

Однак 8 березня 2013 уряд КНДР анулював мирний договір з Південною Кореєю про ненапад.

Читайте такожКитай доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

КНДР заперечує, що РФ використовує її ракети у війні проти України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів