Росія використає ракети КНДР для знищення об'єктів цивільної інфраструктури України та вбивств цивільних осіб - заява

12:07 5 січня 2024 р.

Фото до новини

США скликали Радбез ООН через використання Росією північнокорейських ракет.

10 січня члени Ради Безпеки ООН зберуться обговорити постачання КНДР Росії балістичних ракет, які вже використовуються у війні проти України.

Про це заявила посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, пише DailyLviv.com

«Ми порушимо це питання на брифінгу Ради Безпеки 10 січня по Україні. І ми продовжимо зміцнювати співпрацю з метою розв'язання проблеми зброї масового знищення та балістичних ракетних програм КНДР» – заявила вона.

За інформацією США, КНДР нещодавно надала РФ пускові установки та кілька десятків балістичних ракет, після чого 30 грудня 2023 року російські війська запустили щонайменше одну з них по території України, а 2 січня – вже кілька балістичних ракет КНДР.

"Під час новорічних свят Російська Федерація здійснила кілька хвиль повітряних ударів по Україні, використовуючи безпілотники та ракети, в тому числі з гіперзвуковою здатністю, для ударів по містах та цивільній інфраструктурі по всій країні. Повідомляється, що російські війська завдали ударів по пологовому будинку, торговому центру та житловим кварталам, убивши десятки невинних людей і поранивши сотні.

Сполучені Штати мають нову інформацію про зброю, яку Росія отримує від третіх країн на підтримку своєї мети знищити Україну та підкорити її народ. За нашою інформацією, Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) нещодавно передала Росії пускові установки балістичних ракет і кілька десятків балістичних ракет. 30 грудня 2023 року російські війська запустили щонайменше одну з цих балістичних ракет КНДР по Україні. 2 січня російські війська запустили кілька балістичних ракет КНДР по Україні, в тому числі в рамках своєї нічної повітряної атаки. Ми очікуємо, що Росія використає додаткові ракети з КНДР, щоб знищити більше цивільної інфраструктури України та вбити українських мирних жителів.

Як ми вже говорили раніше, ми вважаємо, що Пхеньян шукає військової допомоги від Росії в обмін на її підтримку. Ці події знаменують значну та тривожну ескалацію у військовій співпраці між Росією та КНДР, і ми стурбовані безпековими наслідками цієї співпраці для глобального миру та безпеки. КНДР і Росія відверто порушують ембарго Організації Об’єднаних Націй на постачання зброї КНДР, яке забороняє всім державам-членам ООН закуповувати зброю або пов’язані з нею матеріали у КНДР і забороняє КНДР експортувати зброю або пов’язані з ними матеріали.

Модель поведінки Російської Федерації – нехтування своїми обов’язками як члена Ради Безпеки ООН і держави-члена, підтримка режимів, які займаються розповсюдженням зброї, балістичних ракет і відповідних матеріальних засобів – є неприйнятною. Тим часом КНДР прагне вдосконалити свої системи доставлення ядерної зброї, здійснивши понад 30 запусків з використанням технології балістичних ракет у 2023 році – все це порушує численні резолюції Ради Безпеки",- йдеться в заяві.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів