Переговори про членство України в ЄС можуть початися влітку 2024 року

14:16 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї зазначає, що все залежатиме від оцінки Венеціанської комісії, яка в червні має представити свій звіт щодо прогресу України у виконанні критеріїв.

Європейський комісар з питань розширення Олівер Варгеї дещо пом'якшує свій тон щодо України. Про це повідомляє Польське радіо пише DailyLviv.com.

Як зазначає кореспондентка Польського радіо з Брюсселя Беата Пломецька, переговори про майбутнє членство України можуть початися в червні 2024 року. Журналістка зауважує, що раніше Угорщина намагалася відкласти початок переговорів до осені.

Читайте також: Європейський фонд миру поповнили на €5 млрд - для України

На зустрічі послів країн-членів ЄС, що відбулася 13 березня, Олівер Варгеї повторив свої застереження, що Україна досі не виконує дві з чотирьох умов, необхідних для початку переговорів. Посадовець, однак, не вимагав відкласти рішення про початок переговорів до жовтня, коли Європейська комісія має оприлюднити новий звіт з оцінкою прогресу України на її шляху до Євросоюзу. Представник Угорщини натомість зазначив, що все залежатиме від оцінки Венеціанської комісії, яка є дорадчим органом Ради Європи. Венеціанська комісія має представити свій звіт щодо прогресу України у виконанні критеріїв у червні 2024 року.

Угорський єврокомісар вважає, що наразі Україна ще не забезпечила дотримання та реалізацію прав і свобод представників національних меншин, зокрема угорців. Під час зустрічі послів країн-членів ЄС у столиці Бельгії Польща запитала про конкретні звинувачення щодо прав меншин, оскільки, на її думку, як і країни Балтії та Північної Європи, Україна виконала всі необхідні умови.

Нагадаємо:

Учора, 13 березня, Єврокомісія схвалила переговорну рамку для України про вступу до ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів