Паводки завдали Львівщині збитків на 20 млн. грн

17:56 22 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомив у четвер директор департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олексій Титаренко – це за попередньою інформацією, поки що не підтвердженою документально.

Негода, яка була зафіксована у Львівській області 15-18 травня, завдала, за попередніми даними, 20 млн. грн збитків. Крім того наслідки стихії були визначені як надзвичайна ситуація регіонального рівня. Таке рішення було прийнято на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної держадміністрації Олексія Титаренка, від негоди постраждали 115 населених пунктів на території 10 районів і 3 міста обласного значення. Зокрема, були знеструмлені 82 та порушено газопостачання 30 населених пунктів, затоплений 751 житловий будинок, підтоплено 3 160 будівель і 9 350 присадибних ділянок. Підмите земляне полотно і дорожнє покриття на 62 ділянках автомобільних доріг загального значення протяжністю 15 043 м, пошкоджено 41 автомобільний міст і зруйновано залізобетонний міст.

За інформацією керівників інших профільних служб, за попередніми підрахунками, загальний збиток, заподіяний автомобільним дорогам, становить понад 16 млн. грн; об'єктам водного господарства – понад 50 млн. грн; посівам сільгоспкультур - більше 2,6 млн. грн.

Для усунення наслідків стихії в області Держводагентство вже виділило 9 млн. грн. Після детального аналізу травневого паводку агентство направило ці кошти на будівництво та ремонт об'єктів водного господарства в області.

Про це повідомляє сьогодні, 22 травня, УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів