Остін розкритикував атаки українців по російських НПЗ

09:05 10 квітня 2024 р.

Фото до новини

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що українські атаки на нафтопереробні заводи (НПЗ) Росії можуть вплинути на світові енергетичні ринки, тому закликає Україну зосередитися на військових цілях.

Атаки України на нафтопереробні заводи в Росії можуть вплинути на глобальні енергетичні ринки. З такою заявою виступив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил.

Про це повідомляє Bloomberg, пише DailyLviv.com

«Такі атаки можуть впливати на глобальну енергетичну ситуацію. Україні краще вражати тактичні та оперативні цілі, що можуть вплинути безпосередньо на бій», – заявив він і закликав Україну зосередитись на атаках по військових цілях.

Читайте також: 15 атак по НПЗ Росії було здійснено цьогоріч

Водночас він також закликав Конгрес схвалити додаткову військову допомогу Україні й наголосив, що така допомога сприятиме також збільшенню оборонного виробництва у самих Сполучених Штатах, ці гроші сприятимуть роботі оборонної промисловості.

Bloomberg пише, що коментарі Остіна відразу засудив сенатор-республіканець Том Коттон, який звинуватив Білий дім в перешкоджанні ефективним діям України через політичні міркування, зокрема підвищення вартості газу для американських виборців.

Нагадаємо, 22 березня видання Financial Times повідомило, що США закликали Україну припинити атаки на російські нафтопереробні заводи, оскільки вони можуть призвести до зростання світових цін на нафту. Попередження з Вашингтона були начебто адресовані СБУ та ГУР. США нібито стурбовані тим, що коли Україна продовжить завдавати ударів по російських об’єктах, Росія може завдати удару у відповідь «по енергетичній інфраструктурі, на яку спирається Захід».

Нагадаємо:

15 березня українські безпілотники атакували підприємство "Первый завод" у Калузькій області РФ, яке займається переробкою нафти.

13 березня СБУ атакувала дронами одразу три нафтопереробних заводи – не тільки в Рязані, але й у Кстово (Нижегородська область) та Кірішах (Ленінградська обл), а дрони ГУР зупинили роботу Новошахтинського заводу нафтопродуктів у РФ.

12 березня у російському місті Кстово безпілотники атакували Нижньогородський нафтопереробний завод

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів