Оштрафували на 17 тисяч гривень водія міжміської маршрутки , - приклад з Решетилівки

15:09 20 листопада 2021 р.

Фото до новини

Суд покарав водія автобуса за те, що перевозив 24 пасажирів, тоді як в автобусі було тільки 18 місць для сидіння, включаючи й місце водія.

Решетилівський райсуд Полтавської області покарав водія маршрутки за порушення правил карантину. Про це повідомив «Судовий репортер» з посиланням на постанову від 17 листопада, пише Dailylviv.com.

13 жовтня на міжміському маршруті Новооріхівка-Полтава чоловік перевозив 24 пасажири, тоді як в автобусі було тільки 18 місць для сидіння, включаючи місце водія.

На період карантину у зв’язку з COVID-19 постановою уряду заборонено перевезення пасажирів в більшій кількості, ніж є місць для сидіння, що передбачено технічною характеристикою транспортного засобу.

Обставини справи підтверджені адмінпротоколом поліції, в якому водій зазначив: «перевозив стоячих пасажирів, прошу обмежитись попередженням», а також відеозаписом.

У судовому засіданні чоловік  додатково пояснив, що після того, як виїхав з автостанції, в маршрутці сталася незначна поломка щодо постачання газу, тому він зупинився. Перейти на бензин повноцінно не було змоги, оскільки його в баку було недостатньо. Потрібно було заправитися бензином, але грошей не вистачало, тому він набирав пасажирів понад встановлену кількість. Не припинив роботу, незважаючи на несправності, оскільки вважав, що повинен доставити всіх пасажирів до місця призначення. Просив суд врахувати ці обставини та врахувати що він до адміністративної відповідальності раніше не притягавався, просив визнати це правопорушення малозначним та обмежитися попередженням.

Беручи до уваги темпи поширення COVID-19, суспільну небезпеку такого порушення і те, що невиконання водієм вимог закону ставило під загрозу життя та здоров’я усіх пасажирів, які перебували в салоні автобусу, суд вважає, що підстав звільнення для відповідальності немає.

Водія оштрафували на 17 тисяч гривень.

Пасажирів з понеділка возитимуть авто та залізничним транспортом лише за наявності одного з 3-х документів

Ковідні документи пасажирів автобусів на Львівщині перевірятимуть на кінцевих зупинках

Міжміські і приміські автобусні перевезення на Львівщині подорожчають ще до кінця року, - прогноз

Визначили відповідальних за документ про щеплення або негативний тест на міжрегіональних маршрутах

Невакцинованих і без тестів на ковід пасажирів у поїзд не візьмуть, а гроші за квиток повернуть

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів