Один день на місяць учнів навчатимуть захищати Україну

21:28 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

Міністерство освіти і науки України ухвалило зміни до Порядку поділу класів на групи під час вивчення предмета «Захист України».

Відтепер учнів і учениць 10–11 класів розподілятимуть у групи за кількістю осіб — від 8 до 15 у кожній групі. Про це повідомляє Урядовий портал, пише DailyLviv.com.

Раніше Верховна Рада України ухвалила закон, який скасував гендерний розподіл під час вивчення предмета «Захист України». Ці зміни дадуть змогу вчителям більше зосередитися на практичному навчанні в менших групах, а учням — незалежно від статі - опанувати базові навички для життя, самозахисту та формування оборонної свідомості.

Заклади освіти, які поки що викладають за старою програмою, також мають відмовитися від гендерного поділу груп.

Оновлена програма складається з 10 модулів і спрямована на розвиток практичних умінь. До них входять: домедична допомога, навички управління безпілотниками, тактична медицина, радіозв’язок та інші сучасні технології, що відповідають реаліям воєнного часу. Програма також допоможе учням розвинути емоційну стійкість і вміння діяти в екстремальних ситуаціях.

З 2027 року оновлена програма «Захист України» також стане основою для профільного вивчення, де учні зможуть обирати окремі модулі для поглибленого навчання.

Замість звичних 45-хвилинних уроків раз на тиждень, нова програма передбачає, що уроки проводитимуть упродовж усього дня один раз на місяць. Для цього в громадах створюють спеціальні навчальні осередки, які об’єднають учнів з кількох шкіл. Це дозволить більш ефективно організувати практичні заняття та надавати учням з усієї громади доступ до сучасного навчального обладнання.

Громади вже закуповують сучасні симулятори для управління дронами, навчальні тири та інші інтерактивні

засоби, що дозволять учням опановувати практичні навички.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів