Обстріл аеродрому в Старокостянтинові: тут базується тактична авіація, яка може нести ракети Storm Shadow

19:30 6 серпня 2023 р.

Фото до новини

Українська авіація під час обстрілів працює за протоколом.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише Dailylviv.com.

Основні зусилля ракетного удару російської армії вночі проти 6 серпня припали по військовому аеродрому міста Старокостянтинів Хмельницької області, де базується 7-ма бригада тактичної авіації ПС ЗСУ імені Петра Франка, що може нести ракети Storm Shadow. Однак українські льотчики вчасно змінюють місця дислокації, тож ворог не спромігся знищити обрані цілі.

Ігнат прокоментував обстріл аеродрому в місті Старокостянтинів у Хмельницькій області у ніч проти 6 серпня.

«Не вперше атакується цей аеродром. Там штатне місце базування бригади тактичної авіації. Але авіація у нас доволі-таки мобільна, наші льотчики знають, як протидіяти ворогу в цих умовах. У нас десятки оперативних аеродромів на території держави. Тому ворогу не вдасться так просто знищити нашу авіацію», – сказав речник.

Ігнат пояснив, що українська авіація під час обстрілів працює за протоколом. Тому ще до атак літаки передислоковують на інші аеродроми.

У ніч проти 6 серпня російські військові атакували Хмельницьку область – під ударом вкотре опинився аеродром у місті Старокостянтинів. За інформацією місцевої влади, більшість ракет вдалось збити силам ППО.

Довідка

Storm Shadow / SCALP EG — франко-британська авіаційна крилата ракета класу «повітря-земля». Призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, добре захищених засобами протиповітряної оборони.

Може використовуватися в будь-який час доби, за складних метеоумов та при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії.

24 травня 2023 року, під час зустрічі з Міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом, Міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив фотографію Су-24МР (бортовий номер 60 «жовтий», 7 БрТА) з, ймовірно, крилатими ракетами Storm Shadow, переданими Великою Британією. На початку червня 2023 року в інтернеті була поширена фотографія Су-24М з підвішеними двома ракетами Storm Shadom. Для під'єднання ракет до Су-24 літаки було обладнано пілонами від списаних британських Panavia Tornado.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, станом на кінець травня 2023 року всі без винятку запущені ракети Storm Shadow уразили призначені цілі.

Вранці 22 червня 2023 року, в ході українського контрнаступу, обидва автомобільні мости через Сиваш під Чонгаром атаковано крилатими ракетами Storm Shadow. Рух мостами тимчасово припинили.

11 липня 2023 стало відомо про ліквідацію російського генерал-лейтенанта РФ Олега Цокова в районі Бердянська. Припускається, що удар було завдано за допомогою Storm Shadow.

Зеленський підписав французьку ракету SCALP з дальністю польоту до 290 км (відео)

Storm Shadows: усі російські військові позиції зараз уразливі, в тому числі - Керченський міст, - радник США

Британські високошвидкісні ракети спрацьовують по російських цілях за 5 секунд

Президент нагородив Львівський зенітний ракетний полк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів