Німецькі авіатори бояться ночувати у Києві: політична ситуація вплинула на політну

14:51 23 січня 2022 р.

Фото до новини

Найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa почала переносити вильоти рейсів до Києва на тлі загострення політичної ситуації та інформації щодо можливого вторгнення Росії на територію України.

Про це повідомила Європейська правдапише Dailylviv.com.

Наприклад, виліт рейсу LH 2544 Мюнхен-Київ змістили з вечора 21 та 22 січня на ранок 22 та 23 січня відповідно. Пасажирам літака пояснили, що зробили це для того, щоб літак та екіпаж Lufthansa не ночували у Києві.

«Як нам ще раз повторили у літаку, «ми не можемо залишатися на ніч в Україні через політичну напругу». І це не паніка, а констатація нових реалій», – розповіла пасажирка рейсу Мюнхен-Київ Вікторія Войцицька.

Інший пасажир цього рейсу Любов Цибульська підтвердила Європейській правді цю інформацію. За її словами, на стійці реєстрації, а потім і в салоні літака, причиною перенесення рейсу назвали політичну ситуацію.

Через зміну графіка вильоту пасажирів на ніч відправили до готелю за рахунок авіакомпанії.

Онлайн-радар flightradar24.com зафіксував, що Lufthansa відмовилася від нічної стоянки ще одного свого рейсу 22 січня – LH 1492 Франкфурт-Київ. Його перенесли із вечора на ранок 23 січня. Політний план на 23 січня передбачає, що цей рейс також перенесуть і він вилетить вранці 24 січня, щоб літак не ночував у Києві.

Це перший випадок такої реакції великої авіакомпанії на тлі інформації щодо можливого нападу Росії на Україну.

Дочірня структура Lufthansa - Austrian Airlines, яка також має нічну стоянку рейсів Відень-Київ, поки що не змінювала графік польотів у відповідь на загострення політичної ситуації в регіоні. На момент публікації матеріалу її вечірній рейс OS 667 Відень-Київ 23 січня значився на табло аеропорту Відень як активний. Проте продаж квитків на нього було закрито.

Lufthansa також має рейс LH 1452 Франкфурт-Москва з нічною стоянкою в аеропорту Домодєдово. Згідно з даними онлайн-табло Домодєдово та flightradar24.com, графік цього рейсу не змінювався.

Сьогодні вночі рейс Lufthansa LH 1536 без змін прибув з Франкфурта-на-Майні до Львова о 01.10 , а о 04.05 вилетів зі Львова до Німеччини. Для екіпажу цього рейсу ночівлі немає.

В аеропорті Львова півтора години шукали вибухівку: тепер - псевдомінер

Стрілецька зброя, захисні жилети і окуляри з Канади: допомога теробороні України

МЗС Великої Британії повідомило прізвище політика, якого Росія готує для керівництва Україною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів