Навколо 32-го блокпосту на Луганщині – близько півтора десятка поранених десантників зі Львова, – журналіст

13:54 25 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України

Військовий кореспондент телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко повідомив у суботу: «Спочатку сепари, начебто, дали «добро» на підвезення води і вивіз тіл, але потім від своїх слів відмовилися. Поля вздовж траси заміновані протитанковими мінами».

Військовий військовий кореспондент телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко повідомив сьогодні, 25 жовтня:

«50 годин без води. Блок-пост №32 в районі Смілого. Блокада, попри рапорти, так і не знята. Дорога між 31-м і 32-м блок-постами всіяна розбитою технікою. Сепари її позвозили, щоб наша колона не могла проїхати по трасі Попасне-Луганськ до своїх позицій.

32-й оточений повністю. Там п'ятдесят чоловік. Було. А тепер з півсотні близько півтора десятка «двохсотих», які лежать навколо українських позицій, і їх ніхто не вивозить.

Спочатку сепари, начебто, дали «добро» на підвезення води і вивіз тіл, але потім від своїх слів відмовилися. Поля вздовж траси заміновані протитанковими мінами.

Оголошений РНБО «прорив» виглядав так. Під'їхала колона з одного танка, двох бетерів і двох БМП до тридцять першого, і стало ясно, що далі вона фізично не пройде. Коли колона зупинилася, «сепари» сказали, що, якщо танк рушить, то вони розстріляють його РПГ і російськими «корнетами». А поки колона стояла, мінери сепаратистів відкрито, нахабно, мінували поля навколо 31-го поста. Наші і смикнутись не могли.

У підсумку, представник Міноборони оголосив, що «нічого він зробити не може», сів у свій «джип» і повів колону назад. Поспішно ретирувалися і представники ОБСЄ з блокпосту, коли зрозуміли, що тут стає гаряче.

У солдатів на 32-му паніка, яка переходить в лють. Паніка, бо вони БЕЗ ВОДИ!!! Лють, бо день до виборів і на армію знову «забили хер». Кінець цитати».

Андрій Цаплієнко написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

У РНБОУ запевнили, що десантникам зі Львова на 32-му блокпосту допоможуть «у разі необхідності»

Як інформував «ЩЛ», у РНБОУ запевнили, що десантникам зі Львова на 32-му блокпосту допоможуть «у разі необхідності», волонтер Діана Макарова повідомила, що 50 десантників зі Львова вже 16 днів оточені на 32-му блокпосту на Луганщині, й передала в суботу повідомлення одного зі заблоковоних бійців: «Холодно, хлопці перемерзають. Багато хворих. Втрачаємо сили, я вже ледве набираю номер». Натомість у пресцентрі АТО стверджують: «Об’єкт перебуває під нашим контролем. Морально-психологічний стан особового складу, який несе службу на блокпосту, дозволяє якісно виконувати визначені завдання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів