У РНБОУ запевнили, що десантникам зі Львова допоможуть на 32-му блокпосту «в разі необхідності» (відео)

13:20 25 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 25 жовтня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 25 жовтня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони повідомляється також, що терористичні угруповання передислоковують бойовиків і військову техніку в напрямку аеропорту Донецька й Дебальцевого.


Відео: «Ukraine Crisis Media Center»

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України повідомляється:

«Ситуація в зоні АТО

Напередодні виборів до Верховної Ради України підрозділи сил АТО переведені на посилений режим несення служби. На звільнених територіях Донбасу правоохоронці та представники спецслужб посилили антитерористичні заходи, щоб завтра усі громадяни України змогли спокійно проголосувати.

Зокрема, у населених пунктах Донеччини відкриються виборчі дільниці, де зможуть віддати свій голос близько 1,5 млн. мешканців області. Безпеку громадянам та гарантії невтручання у процес волевиявлення буде забезпечено на всіх етапах – під час голосування, підрахунку голосів та перевезення бюлетенів з виборчих  дільниць до окружних виборчих комісій. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

В цілому активність терористів у зоні АТО за минулу добу не підвищилася. За минулу добу загиблих серед наших військовослужбовців немає, поранення отримали 10 українських військових.

Відбулися певні зміні в локалізації активності бойовиків, яка наразі сконцентрована навколо Донецька. При цьому на півдні Донецької області та на Луганщині активність терористів знизилася.

Ми спостерігаємо передислокацію озброєних терористичних угрупувань та техніки на напрямках Донецького аеропорту та у районі м. Дебальцеве. Сили АТО готові діяти адекватно до розвитку ситуації. За оперативними даними, на кілька одиниць бронетехніки у Донецьку терористи нанесли позначки Збройних Сил України. У зв’язку з цим не виключаються провокації проти місцевих мешканців.

Ситуація на 32-му блокпосту у районі н.п. Сміле контрольована, у даний момент він не обстрілюється, у наших військових достатньо зброї та боєприпасів, щоб відбити можливий напад. У разі необхідності підрозділи Збройних Сил готові надати підкріплення захисникам цього блокпосту. Для цього сформовані резервні бронегрупи.

У м. Маріуполі ситуація стабільна, комунальні служби та транспорт працюють у шатному режимі. На ділянках кордону, які контролюються українськими військовими, бойових зіткнень з терористами за минулу добу не було.

У районі Станиці Луганської спостерігалася активність снайперських груп бойовиків. Так, вчора о 15:50 у районі н.п. Колесніковка снайпером був обстріляний прикордонний наряд Луганського прикордонного загону. Постраждалих серед прикордонників немає.

Збройні Сили РФ продовжують ведення повітряної розвідки у прикордонній зоні зі своєї території. Вчора о 18:58 у районі н.п. Красна Талівка прикордонники зафіксувати проліт безпілотника в районі н.п. Благовіщенка (РФ) на території РФ, на висоті до 2 км.

Також вчора о 19:25 проліт безпілотника зафіксовано у районі н.п. Можаєвка (РФ) на території РФ, на висоті до 2 км. В обох випадках порушення повітряного простору України не було.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

Наші військові блокують спроби виїзду за межі зони АТО терористів та вивезення зброї. Вчора о 14:30 на одному з контрольних пунктів у районі м. Краматорська під час огляду легкового автомобіля «Деу» (водій гр. України), виявлено 1 гранату «РГД 5», 40 мм гранату «ВОГ – 25» та радіостанцію «Кенвуд». Водія разом з виявленими гранатами та радіостанцією передано співробітникам Констянтинівського РВВС у Донецькій області.

На Донеччині внаслідок дій терористів повністю знеструмлено 38 населених пунктів в Шахтарському, Амвросіївському, Мар’їнському, Ясинуватському районах та Тельманівському, а також частково міста Донецьк, Мар’їнка, Горлівка та Авдіївка.

Органи влади на звільнених територіях налагоджують роботу з допомоги громадянам, які залишають райони, окуповані терористами. Зокрема, станом на 24 жовтня 2014 р. управлінням праці та соціального захисту населення м. Краматорська зареєстровано близько 1400 осіб, які переміщуються із зони проведення АТО. З метою отримання адресної грошової допомоги для покриття витрат на проживання управління зареєструвало 1059 переміщених осіб.

Міжнародна підтримка України

Під час засідання Ради Безпеки ООН, яке завершилося вчора у Нью-Йорку, вкотре прозвучала підтримка України. Зокрема, представник Генсека ООН Оскар Таранко у своєму виступі заявив, що чесні та прозорі парламентські вибори в Україні – це необхідний крок до мирного вирішення кризи. Водночас він засудив спробу керівників проросійських угруповань провести власні вибори 2 листопада.

Верховний комісар ООН з прав людини Іван Шимонович у своїй доповіді під час засідання Ради Безпеки ООН наголосив на численних порушеннях прав людини бойовиками, як то насильницька мобілізація і страти на території, підконтрольній терористам, зникнення людей на півострові Крим і порушення прав на віросповідання та освіту.

Представник Великої Британії Майкл Лайал Гран заявив про те, що попри Мінські домовленості Росія продовжує розпалювати конфлікт на сході України.

«Росія і далі постачає сепаратистам зброю, включно з артилерією. Їхні військові сили залишаються на території України. Там застосовують знайому тактику, яку Росія вже використовувала під час конфліктів у Молдові та Грузії – з роздачею паспортів на територіях, що контролюють сепаратисти», – сказав представник Британії. Члени Ради Безпеки ООН наголосили на тому, що Росія має припинити ескалацію конфлікту та дотримуватись мінських угод. Також було повідомлено, що місія ОБСЄ не знайшла доказів використання Україною касетних бомб».

Про це повідомляється в суботу на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Як інформував «ЩЛ», волонтер Діана Макарова повідомила, що 50 десантників зі Львова вже 16 днів оточені на 32-му блокпосту на Луганщині, й передала в суботу повідомлення одного зі заблоковоних бійців: «Холодно, хлопці перемерзають. Багато хворих. Втрачаємо сили, я вже ледве набираю номер». Натомість у пресцентрі АТО стверджують: «Об’єкт перебуває під нашим контролем. Морально-психологічний стан особового складу, який несе службу на блокпосту, дозволяє якісно виконувати визначені завдання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів