Наступ на південному напрямку не потребує розголосу

15:05 29 серпня 2022 р.

Фото до новини

«Будь-яка військова операція потребує тиші» - звернення до громадян України.

«В умовах гібридної війни така реакція на новини з фронту шкодить ЗСУ. Новина про наступ на південному напрямку є, вона надихнула українців. Але наразі треба усвідомлювати, що будь-які дії спочатку необхідно завершити — тільки тоді вони будуть результативними. Зараз треба почекати і зрозуміти правила й послідовність дій військових підрозділів», — зазначила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, сили росіян доволі потужні, оскільки вони підтягнули туди свої резерви. Однак ЗСУ вже тривалий час знищують склади боєприпасів та військової техніки ворога, а також обстрілюють мости, щоб ускладнити логістику.

«Наші заходи послабили ворога, але він досі дуже потужний. Навіть те, що вони морально дезорієнтовані, це, звісно, грає нам на руку, але розслаблятися поки що зарано», — пояснила вона.

Також Гуменюк наголосила, що українські військові не знищують інфраструктуру. Вона закликала людей на окупованій територій, хто не має можливість евакуюватися, перебувати в укриттях.

Жителям Херсонщини, які перебувають на окупованій території, потрібно бути готовим до вжиття заходів щодо власної безпеки та безпеки своїх близьких, - написав у ТК перший заступник голови Херсонської облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський.

Знаходьтесь якомога ближче до безпечних місць, зробіть запаси їжі та води, перевірте аптечки першої медичної допомоги. Не підходьте до вікон! Якщо поряд з вами знаходяться військові об'єкти орків - по можливості переїдьте до родичів або друзів! Ці дії можуть врятувати вас та ваших близьких! 

ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян у Херсонській області (відео)

HIMARS відрізали росіян від постачань техніки і особового складу з Криму

Українська армія наближається до Херсону: залишилося 20 км, - радник голови ХОВА

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів