Найстарішому собаці у світі виповнився 31 рік: у чому секрет довголіття

23:14 14 травня 2023 р.

Фото до новини

11 травня домашньому улюбленцю на прізвисько Бобі породи португальський сторожовий виповнився 31 рік.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Власник чотирилапого з центральної Португалії Леонель Коста запросив на організоване у вихідні свято кількох іноземних дослідників феномену довголіття тварин, зокрема американську вчену-ветеринарку Карін Беккер. Вони присвятили своє перебування проведенню дослідження стану здоров'я 31-річного собаки.

На думку експертки зі США, секрет довголіття португальського вихованця може критися в його харчуванні.

«Бобі регулярно їсть якісну людську їжу. Однак страви не містять спецій. Вони також не містять консервантів і синтетичних інгредієнтів», — зазначила Беккер.

Американська фахівчиня підкреслила, що цінність страв, які їсть найстаріший пес у світі, також полягає в їх великій різноманітності.

«Бобі їсть не лише птицю чи свинину, а й рибу, яка, серед іншого, багата на омега-3 жирні кислоти. Важливо, що він щодня отримує таке різноманітне харчування», — додала вона.

За словами ветеринара та дослідника Пітера Добіаса, який приїхав з Канади на день народження Бобі, на довголіття цієї тварини може впливати сукупність факторів.

«Бобі живе в сільській місцевості, ходить без ланцюга, у нього відносно вільне від стресу середовище, регулярне харчування та люблячі опікуни. Можливо, генетичний фактор також впливає на незвичайне довголіття собаки», — сказав Добіас.

Власник собаки Леонель Коста повідомив запрошеним на день народження журналістам, що генетичні тести Бобі будуть опубліковані приблизно через два місяці.

Здоров'я занесеного до Книги рекордів Гіннесса пса за останні роки погіршилося. У 2018 році у вихованця стався крововилив у мозок.

«Завдяки підтримці, яку ми тоді отримали від кількох ветеринарів, Бобі все ще з нами», — додав власник, зазначивши, що «велика група вчених» приїде до червня, щоб дослідити секрет його довголіття.

Собака Барні летів до Італії, як пасажир, а не багаж, - колишня львів'янка (відео)

Бернські зененхунди під вікнами Садового: щосуботи луцькі собаки розважають львів’ян і не лякають кота мера

На кордоні служать 26 порід собак: найпопулярніші і найкмітливіші

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів