На тринадцятому році каретного бізнесу у Львові влада спохопилася регулювати його

17:52 13 вересня 2024 р.

Фото до новини

27 серпня заборонили перебування коней і поні, а також будь-яку діяльність з їх використанням на території центральної частини міста, доки спеціально створена робоча група не напрацює основні правила здійснення діяльності з використанням тварин у Львові.

Сьогодні, 13 вересня, у Львівській міськраді відбулося третє засідання робочої групи щодо врегулювання роботи кінних карет у місті. Цього разу на засіданні представили іноземний досвід регулювання каретного бізнесу, зокрема в містах Європи, а також розповіли про результати відвідин Каретного двору учасниками робочої групи. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

За даними Держпродспоживслужби, у Львівській громаді зареєстровано 355 голів коней загалом. Серед них 250 тварин на балансі у фізичних осіб, а 85 – у  юридичних.

Після другого засідання учасники робочої групи та інші охочі оглянули Каретний двір. 16 людей відвідали стайню, побачили, як доглядають за цими кіньми, мали нагоду ознайомитись з медичними книжками та паспортами кожного коня і вивчили юридичні дані діяльності підприємства.

Як з’ясували, Валентина Банас є власницею торгової марки «Каретний двір» з 2012 року і як ФОП працює під цією торговою маркою. Окрім того, вона працює з 2005 року як ФОП і надає послуги організування інших видів відпочинку і розваг.

«В процесі обговорення були представлені базові документи, зокрема підтвердження статусу розплідника, який має «Каретний двір». Оглянуті місця утримання коней, манеж та ділянки, де відбувається догляд за кіньми. В роботі взяли участь працівники не лише нашої робочої групи, а й представники громадських організацій, зокрема медичні працівники. Дві громадські організації - «Слава» та «Собор» - висловили свою підтримку “Каретному двору”, апелюючи до участі “Каретного двору” в реабілітаційній роботі та підтримці Збройних Сил України», – зазначив Василь Кметь, учасник робочої групи.

«Ми дослідили досвід використання кінних карет у європейських містах. Ми дослідили не лише Краків і Відень, а й Прагу і Рим. І побачили різний досвід. Якщо у Кракові та Відні дозволяється кінним каретам працювати у центральній частині міста, то досвід Праги та Риму говорить про те, що у центральній частині міста у певні роки була заборонена така діяльність, однак не скасована загалом, а перенесена у зелені зони. У кожному місті робота кінних карет чітко регулюється правилами і вимогами», – розповіла Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львівської міської ради.

До третього засідання робочої групи долучились підприємці, які працюють з кінними каретами у Львові.

«В нас створена робоча група і хочу звернутись до всіх колег, які є сьогодні і яких немає з нами, якщо необхідно ще когось додати безпосередньо до роботи робочої групи, то ми до цього дуже відкриті. Так само ми відкриті до пропозицій роботи чи по регламенту, чи по темах. Адже наше головне завдання – підготувати і  врегулювати роботу кінних карет у Львові», – зазначив голова робочої групи, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

На наступному засіданні робочої групи планують напрацювати правила для врегулювання роботи кінних карет у Львівській громаді.

Нагадаємо, у Львові 27 серпня заборонили перебування коней і поні, а також будь-яку діяльність з їх використанням на території центральної частини міста, доки спеціально створена робоча група не напрацює основні правила здійснення діяльності з використанням тварин у Львова. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради після інциденту, який трапився 26 серпня – як стало відомо з відео у соцмережах, у центрі міста впав кінь, який перевозив людей у кареті. Однак згодом власники коня повідомили, що тварина впала, бо заплуталася в упряжі, і її оперативно вивільнили, а не через втому, як подали в описі до відео.

Читайте такожУ Львові розшукують винуватців травм двох людей

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів