Кінні карети знову розважатимуть у Львові туристів

15:20 13 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: prozahid.com

Комісія з туристичного навантаження Львівської міськради вирішила відновити діяльність кінних карет у Львові.

На позаплановому засіданні комісії з туристичного навантаження розглянули питання функціонування кінних карет у Львові. Після годинного обговорення та заслуховування всіх сторін вирішили відновити їх діяльність, яку призупинили після трагічного інциденту в центрі Львова у суботу, 2 листопада. Тоді через запуск феєрверку невідомими особами, постраждала дівчина та довелось евтаназувати коня.

Голова комісії, заступник міського голови Львова з питань розвитку, Андрій Москаленко, зазначив: «Заслухавши присутніх, інформацію з точки зору безпеки, з точки зору туризму, з точки зору освіти, врахувавши всі аргументи, ми поставили на голосування питання відновлення роботи кінних карет у Львові. І це питання було підтримане».

Андрій Москаленко пояснив: «Ми до цього рішення додали 6 пунктів. Це і пункт, який стосується безпеки, – встановлення камер на маршруті кінних екіпажів; пункт, який стосується інформаційної просвітницької кампанії; пункт щодо пропрацювання можливості та доцільності облаштування кишень в місцях посадки-висадки; перегляд протоколів реагування в разі, якщо стається щось за участю коня. Тобто, щоб відразу було інформування ветеринарної служби, швидкої допомоги, підрозділів МНС, тощо».

Заступник міського голови також повідомив: Ми точно маємо розуміти, і не потрібно, щоб хтось зміщував акцентів, – тобто причиною стала стороння дія, коли хтось запалив феєрверк і цей феєрверк спричинив відповідну реакцію. Як посвідчили сьогодні на засіданні, цей кінь був тренований, він знімався в фільмах, брав участь у постановках з різного роду спецефектами, тобто він був готовий. Тому особа, дії якої спричинили таку ситуацію, має бути притягнута до відповідальності. Нашу позицію, як міської ради, було скеровано у правоохоронні органи».

Андрій Москаленко також запевнив: «За три місяці ми перевіримо ще раз як проводять цю діяльність у Львові, як виконуються ті доручення, про які йшлося сьогодні, тому що це є колегіальна робота, а є ряд інституцій, які не є в підпорядкуванні міської ради. З цієї трагічної ситуації мають бути зроблені всі можливі висновки».

Про це повідомили у Львівській міськраді.

Як інформував «ЩЛ», карета травмувала у Львові двох людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів