На сході України загинув унаслідок обстрілу санітарного автомобіля медик

13:15 1 липня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: ukrinform.ua

Російські окупаційні війська обстріляли санітарний автомобіль з військовими медиками ООС поблизу Водяного, унаслідок чого один український військовослужбовець загинув, ще двоє поранені.

Про це повідомили в понеділок, 1 липня, в прес-службі штабу ООС, де також розповіли подробиці: «Близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне, російськими окупантами було цинічно і підступно обстріляно санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил. Бойовики поцілили у санітарний автомобіль «Хаммер» з ПТКР».

«У результаті прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці, ще двоє отримали поранення. Зокрема, один з поранених – військовий медик – перебуває у критичному стані», – поінформували також у прес-службі штабу ООС.

У Командуванні Об'єднаних сил наголосили: «Обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права.
Підступний обстріл санітарного автомобіля з боку російських окупаційних підрозділів є черговим свідченням того, що окупанти не дотримуються жодних міжнародно-правових норм та б'ють навіть по санітарних автомобілях, обладнаних спеціальним маркуванням Червоного хреста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів