На Самбірщині створили місцеву пожежну команду

12:50 5 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Безпеку п’яти тисяч мешканців гарантуватиме на території 10 населених пунктів команда з восьми пожежників.

У суботу, 3 грудня, на території Бабинської територіальної громади в селі Містковичах, за участі представників влади, громадськості, Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України та польських колег-рятувальників, відбулося урочисте відкриття новоствореної місцевої пожежної команди. Відтепер безпеку п’яти тисяч мешканців на території 10 населених пунктів гарантуватиме команда з восьми пожежників.

Місцева пожежна команда Бабинської територіальної громади розташовуватиметься у приміщенні адмінбудинку колишньої Містковицької сільської ради. Його відремонтували та облаштували опалення. Окрім цього, для пожежної техніки спеціально побудували гараж.

На реконструкцію, добудову, навчання пожежників та придбання для них спецодягу залучили кошти сільського бюджету у розмірі 200 тисяч гривень. Надали рятувальникам і службовий автомобіль. Утримання пожежної частини відбуватиметься за кошти громади.

Участь у представленні пожежної команди взяли голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка й начальник Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Дмитровський, який зазначив, що саме завдяки наполегливості голови територіальної громади Самбірського району, й налагодженій спільній співпраці, ми можемо впевнено урочисто відкрити підрозділ місцевої пожежної охорони у селі Містковичі. 

Про це повідомили сьогодні, 5 грудня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також нагадали, що Львівська область входить до числа п’яти областей України, де запроваджено пілотні проекти щодо організації заходів цивільного захисту населення в об'єднаних територіальних громадах. На сьогоднішній день у Львівській області вже створено 16 територіальних громадах, у яких функціонують дві місцеві пожежні команди – у селах  Грушатичі та Міженець у Старосамбірському районі, а також а два державні пожежно-рятувальні пости – у селі Заболотці в Бродівський район та в Ходорі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів