На ремонт доріг і тротуарів у Залізничному районі Львова передбачено 8 млн. гривень

18:48 25 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Сьогодні міський голова Львова оглядав стан виконання робіт з ремонту внутрішньоквартальної дороги й хідників на вулиці Головатого.

У Львові триває активна ремонтна кампанія дворів, хідників та дорожнього покриття міжбудинкових вулиць. Сьогодні міський голова Львова оглядав стан виконання робіт з ремонту внутрішньоквартальної дороги та хідників на вулиці Головатого.

На ремонт цього об’єкту передбачено 995 тисяч гривенб. Загалом по місту Львову вже проведено ремонтів тротуарів та проїжджої частини – понад 167 тисяч квадратних метрів, з них у Залізничному районі міста – понад 27,05 тисячі. Андрій Садовий розповів також:

«Сьогодні ми бачимо зроблену роботу, яка тут була критично потрібна. Бо тут не можна було проїхати і пройти було не можливо. Як у 50-тих роках ці будинки збудували, не було можливостей і часу, щоб утримувати це все у належному стані. 

Наше завдання – всі дворики, всі міжквартальні дороги та хідники повинні бути в належному стані. Там, де ситуація найкритичніша, ми з цього починаємо, робимо, паралельно дбаємо про благоустрій всієї території.

Наприклад, тут треба облаштувати сквер, поставити багато лавочок, столів, зробити прохід від вулиці до школи. Роботи багато. 

В минулі роки ми більше уваги концентрували на магістральні дороги. Починаючи з минулого року і цього року ми беремось за дворики, міжквартальні дороги, проїзди, те, що кожного дня болить людину.

Звичайно, у першу чергу робимо ті дороги, які ведуть до школи, садочку, церкви. Так паралельно по усіх районах і мікрорайонах нашого міста має бути чіткий порядок».

За інформацією Залізничної районної адміністрації, загальна площа об’єкту на вул Головатого – 2053 квадратних метрів, з яких 254 – це тротуар. На даному етапі роботи виконано на 35-40%.

Замощують міжквартальну дорогу плиткою. Вона краща, ніж асфальт. По-перше, плитка не дає таких випарів хімічних речовин, як це відбувається з асфальтом. По-друге, у разі поломки підземних комунікацій її можна легко і швидко зняти й провести ремонт інженерних мереж. Цю ж плитку після демонтажу можна поставити знову, чого не можна було б зробити з асфальтом, який до повторного використання не придатний.

Загалом цього року у Залізничному районі на ремонти доріг та тротуарів передбачено 8 млн. гривень, з яких вже використано 4,2 млн. гривень. Вже відремонтовано доріг – 3454 квадратних метрів, хідників – 6234,88 кв. м. На ремонти дворів передбачено 3,49 млн. гривень, з яких вже використано 2,1 млн.

Загалом на ремонти у бюджеті на Залізничний район передбачалось 17,2 млн. гривень, вже використано 12,12 млн. грн, тобто, ще 5 млн. грн перебувають у роботі. 

Адреси ремонту доріг та тротуарів у Залізничному районі Львова: біля будинків №№128-138 на вулиці Городоцька, непарний бік на вулиці Кульчицької, парний бік вулиці Петлюри, на вулиці Калнишевського, на вулиці Головатого, на вулиці Городоцька від будинку № 245 до будинку №5 на вулиці Головатого, біля будинків №21 та №25 на вулиці Патона, біля будинку №36 на вулиці Вигоди, біля будинків №174, №176 та №178 на вулиці. Кульпарківська, біля будинку № 2/7 на вулиці Патона, біля будинків № 21, №23 та №25 на вулиці Роксоляни, біля будинку №12 на вулиці Кульчицької, біля будинку №32 на вулиці Виговського, біля будинку №52 на вулиці Сигнівка, біля будинку №25а, на вулиці Садовій, на вулиці Ливарній, біля будинків №2/2, №2/3, №2/5 №2/6, №2/7  та №1, та на вулиці Патона, біля будинків на вулиці Низинній, поточний ремонт С.Петлюри, поточний ремонт інших доріг. 

Про це повідомили сьогодні, 25 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де згодом розповіли також:

«У Львові тривають активні ремонти внутрішньоквартальних доріг та тротуарів. Зокрема, на вулиці Головатого виконано вже третину необхідних робіт з облаштування римським каменем прибудинкової території.

Загальна площа об’єкту становить 2053 квадратних метрів, з яких 254 – тротуар. Вартість робіт – 995 тисяч гривень. Станом на зараз роботи виконано на 35-40%.

Як підкреслюють у райадміністрації, плитка, якою замощують міжквартальну дорогу, краща, ніж асфальт. голова райадміністрації Надія Банах пояснила: «По-перше, плитка не дає таких випарів хімічних речовин, як це відбувається з асфальтом. По-друге, у випадку поломки підземних комунікацій, її можна легко і швидко зняти й провести ремонт інженерних мереж. Цю ж плитку після демонтажу можна поставити знову, чого не можна було б зробити з асфальтом, який до повторного використання не придатний».

Як підкреслюють працівники ЛКП «ШРП Залізничного району», які й виконують необхідні роботи, раніше на цьому місці був асфальт, однак настільки понищений, що подекуди пройти ним було неможливо, відтак об’єкт вимагав негайного ремонту. До того ж, за їхніми словами, роботи не проводили тут близько 30 років.

Надія Банах додала: «Єдине питання, яке виникло під час виконання робіт, полягало в тому, щоб перекрити дорогу біля вул. Головатого, 9а і зробити окремі виїзди на вулиці Городоцьку і на вулиці Головатого. За заявою мешканців ми звернемось у нашу Комісію з безпеки дорожнього руху. Це питання розглянуть фахівці та скажуть, чи можливо таке зробити. Крім центральної алеї, на прибудинковій території планують облаштувати благоустрій, привести до ладу сквер, встановити лавочки і прокласти доріжку з твердого покриття. Майстри обіцяють виконати всі необхідні роботи до середини вересня». 

Загалом на ремонти у Залізничному районі передбачалось 17,2 млн. гривень з міського бюджету. З них уже використано – 12,12 млн. гривень, тобто, ще 5 млн. гривень перебувають у роботі. Від початку року у Львові уже відремонтували 167 тисяч квадратних метрів тротуарів та проїжджої частини, з яких у Залізничному районі міста – понад 27,05 тисячі квадратних метрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів