Нашестя щурів біля Львівської опери, яких «підгодовують» місцеві роми

12:12 7 червня 2024 р.

Фото до новини

На просп. Чорновола, 2, де раніше зафіксували появу гризунів, на обстеження виїхала комісія.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

За результатами зустрічі Держпродспоживслужба проведе дератизацію території.

Також власникам приміщень скерують листа, щоб вони провели дератизацію всередині своїх будівель. Водночас поліція пообіцяла посилити патрулювання території, позаяк там постійно фіксують скупчення представників ромської національності.

«Проспект Чорновола, 2 – це відкрита територія, вздовж якої є занедбані приміщення, які перебувають у приватній власності. Поруч є сміттєвий майданчик перевізника “Грінера”, а також останнім часом на цій території фіксуємо велике скупчення представників ромської національності. Майданчик розташований біля Львівської опери.

Читайте також: Біля Ратуші, в центрі Львова, — нашестя щурів і зойки перехожих

Тому комісія за участю представників патрульної поліції, управління надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, перевізника ТПВ “Грінера”, управління охорони історичного середовища, представника власника приміщень та Галицької районної адміністрації прийняли рішення, що насамперед поліція має посилити патрулювання території, щоб тут не було скупчення ромів, які риються у смітниках і витягують з них відходи, або приносять свої, а потім тут залишають. Далі Держпродспоживслужба має провести дератизацію території, і паралельно “Грінера” продезінфікує свої контейнери повторно.

Також скеруємо звернення власнику будівель довкола, щоб він також провів дератизацію всередині будівель. Попередньо він погодився це зробити», – розповіли у Галицькій районній адміністрації.

Дератизацію території проведуть в понеділок, 10 червня. Тут встановлять контейнери для дератизації (пастки), які призначені для боротьби з гризунами як всередині, так і зовні приміщень. Як пояснюють у Держпродспоживслужбі, контейнери щільно закриваються і мають лише два отвори в торцях, що імітують вхід у нору, через які до нього можуть потрапити лише гризуни. Завдяки цьому приманка недоступна іншим тваринам та людям, у тому числі маленьким дітям. Навіть якщо випадково зачепити її ногою, отрута залишиться всередині і не потрапить назовні.

Читайте також: У Львові помер від лептоспірозу 54-річний чоловік

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів