У Львові помер від лептоспірозу 54-річний чоловік

10:20 17 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.vgorode.ua

У 2019 році на Львівщині зафіксовано два випадки лептоспірозу, один із них – летальний.

Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я України, де також розповіли: «Помер 54-річний львів’янин, в якого діагностували важку форму лептоспірозу. Чоловіка госпіталізували в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні 9 січня у важкому стані. Лабораторні дослідження, проведені фахівцями лабораторії особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру міністерства охорони здоров’я України, підтвердили захворювання».

«Джерелом інфекції ймовірно були щурі. Лікарі боролися за його життя, але врятувати чоловіка не вдалося і 11 січня він помер. Під час проведення епідрозслідування випадку захворювання з’ясували, що в підвалі будинку, де проживав 54-річний львів’янин, було багато щурів. Син хворого звертався у відповідні служби, аби знешкодили їх. Хворий напередодні прибирав у підвалі, контактував з предметами, які очевидно були забруднені екскрементами гризунів», – поінформували також у лабораторному центрі.

«Найімовірніше, через пошкодження шкіри на руках лептоспіри (збудники хвороби) потрапили в кров Нездужання почалося ще 3 січня. Симптоми були такі, як при гострих респіраторних інфекціях: підвищення температури тіла, слабкість, ломота в тілі. Чоловік викликав бригаду швидкої медичної допомоги і 9 січня був госпіталізований в стаціонар, де йому встановили діагноз «лептоспіроз», – розповіли також у лабораторному центрі.

«Другий випадок лептоспірозу зафіксовано у Жидачівському районі. До інфекційного відділення Жидачівської центральної районної лікарні госпіталізували 57-річного чоловіка з села Подорожнє. Його стан – середньої важкості.  Ймовірно чоловік заразився, коли прибирав в господарських приміщеннях, де утримуються корови. З його слів, неодноразово помічав в господарстві мишовидних гризунів. Недотримання правил особистої гігієни, мікротравми на руках послужили вхідними воротами потрапляння збудника в організм», – повідомили також у лабораторному центрі.

«Торік на Львівщині було зафіксовано 24 випадки лептоспірозу, три з них закінчилися смертельно. Лептоспіроз – гостре інфекційне захворювання людей і тварин, спричиняється збудником лептоспірою, характеризується ураженням печінки, нирок, м`язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою», – поінформували також у лабораторному центрі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів