На найвищу гору Львівщини піднялись ветерани війни

14:03 3 вересня 2023 р.

Фото до новини

Зійшли на Пікуй за 2,5 години.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

Напередодні на найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй – піднялись ветерани війни. Серед них був Сергій Іванов, який втратив руку у боях під Бахмутом. Отримує фахову допомогу в одному із реабілітаційних центрів Львівщини. Інший військовослужбовець Євген Бережний піднявся на гору на кріслі «джульєтка». Він втратив ногу, обороняючи Бахмут. Проходить лікування у Трускавці.

Разом зі захисниками сходили на гору 30 осіб – працівників Львівської ОВА та усіх охочих. Зійшли на Пікуй за 2,5 години. Супроводжували мандрівників Гірська оперативно-рятувальна служба та Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Партнерами сходження були ГО Veterans go, Superhumans Center, Боринська ТГ, Самбірська районна державна адміністрація.

Невдовзі відбудуться ще два сходження з нашими ветеранами.

Проєкт втілює Управління туризму та курортів Львівської ОДА в межах Концепції підтримки Захисників та Захисниць України, яку напрацювала Львівська ОВА.

Піку́й — найвища вершина Верховинського хребта, що є продовженням пасма західних Бескидів. Розташована на межі Львівської та Закарпатської областей. Найвища гора Львівської області — 1408,3 м.

На Львівщині впроваджуватимуть інститут помічника ветерана

42% опитаних українців хочуть, щоб ветерани війни бути залучені до політики

Ветерани та ветеранки не мають стояти у чергах

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів