На Львівщині біля лісу знайшли скотомогильник-отруювач (доповнено)

15:32 29 травня 2023 р.

Фото до новини

На Львівщині судитимуть мешканця Червоноградського району за забруднення землі шкідливими відходами.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Чоловік скинув рештки тваринного походження неподалік села, чим порушив правила санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а також законодавство про охорону земель.

Як встановили слідчі Червоноградського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури, 33-річний мешканець району завантажив на причіп рештки тваринного походження та вивіз їх неподалік села Боянець, де скинув у яму. Ці дії привели до забруднення земельної ділянки відходами, шкідливими для довкілля та здоров’я людей через накопичення в ґрунті токсичних хімічних сполук.

Досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Несанкціоноване сміттєзвалище ліквідовано.

Поліція не називає особу затриманого. Але мешканці району стверджують, що ним є Андрій Голод – син старости Боянця Петра Голода. Сам посадовець підтверджував цю інформацію журналістам. Він заявив, що не виправдовує вчинок сина, але нарікав, що місцеві мешканці активно скуповують для забою худобу, а рештки викидають у лісах, тож цю проблему не можуть вирішити роками.

Також Петро Голод заявляв, що після цього випадку у село приїжджала комісія з Держекоінспекції, яка виписала йому штраф.

Рештки курей забруднюють землю на Львівщині

На Львівщині натрапили на рештки тварин

На Львівщині на території 50 га розкидані тваринні відходи

На Львівщині розшукують власника звалища відходів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів