На Львівщині розшукують власника звалища відходів

13:20 6 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: dei.lviv.ua

Жовківське відділення поліції внесло в четвер, 6 вересня, до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Учора, 5 вересня, на території Жовківського району неподалік лісового масиву виявлено несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів, внаслідок чого забруднено земельну ділянку та спричинено шкоду довкіллю. Зловмисники влаштували незаконне сміттєзвалище скинувши сміття на польовій ґрунтовій дорозі, якою користуються місцеві мешканці».

«У ході проведення першочергових слідчих (розшукових) дій, під час огляду місця події виявлено та вилучено предмети, які свідчать про ймовірне походження відходів зі Львова. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель). На даний час розслідування триває, його хід перебуває на контролі Червоноградської місцевої прокуратури», – поінформували також у прес-службі прокуратури Львівської області

Натомість у прес-службі Державної екологічної інспекції у Львівській області у Львівській області запевнили: «Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Львівській області у Львівській області проведено заходи держконтролю на території Магерівської об’єднаної територіальної громади Жовківського району, де, за інформацією громадського інспектора з охорони довкілля, виявлено несанкціоноване звалище відходів. За межами села Погарисько на грунтовій дорозі поблизу лісового масиву виявлено розміщення відходів, власника яких на час перевірки не з’ясовано. Відібрано проби грунту для проведення лабораторних досліджень на предмет забруднення. Матеріали будуть скеровані у правоохоронні органи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів