На Львівщині знайшли 516 вибухонебезпечних предметів

12:00 14 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

У Головному управлінні ДСНС України у Львівській області нагадали, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

13 серпня о 07:52 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час прогулянки в лісі на відстані 500 метрів від житлового будинку №9 на вулиці Хмельницького у Винниках натрапили на авіаційну бомбу ОФАБ-100 часів Другої світової війни, яку фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищили о 14:40. Цього ж дня о 20:40 вони знищили також 16 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни – 15 артилерійських снарядів калібру 105 міліметрів та артилерійський снаряд калібру 150 міліметрів, виявлені під час випасання худоби поблизу лісу на відстані 1500 метрів до житлових будинків у селі Опаки в Золочівському районі.

Про це повідомили у вівторок, 14 серпня, на сторінці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області в інтернет-мережі «Facebook», де також розповіли: «З початку року на території Львівської області було виявлено 516 вибухонебезпечних предметів в 152 місцях. Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити Службу порятунку за номером «101».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів