На Львівщині вже більше тижня розшукують 22-річного хлопця, який зник на кар’єрі (відео)

23:26 9 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Востаннє Володимира Матвіїва бачили на надувному човні посеред водойми.

«На Львівщині більше тижня шукають хлопця, який зник на кар’єрі. Востаннє 22-річного парубка бачили на надувному човні посеред водойми. Відтоді ні човна, ні весел, ні хлопця знайти не можуть. Лише на протилежному березі виявили його гумові капці», – повідомили сьогодні, 9 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість на телеканалі «НТН» розповіли:

«В Ясниському кар'єрі під Львовом уже більше тижня шукають 22-річного Володимира Матвіїва, який зник за загадкових обставин. Юнак із товариством приїхав на озеро відпочивати, опівночі сів у човна й поплив. Більше його ніхто не бачив.

Міліція розглядає кілька версій. А місцеві переконані – прокляте озеро забрало чергову жертву. Озеро наче ховається від людей – коли їдеш до нього вперше – без сторонньої допомоги не дати ради. Година кружлянь – і на обрії з'являються промислові краєвиди.

Кореспондентка Вікторія Балицька розповіла:

«Ми під'їжджаємо до Ясниського кар'єру – найзагадковішої водойми Львівщини. За п'ятдесят років існування озеро набуло репутації вбивці. Щороку тут тоне до десяти людей. Тіла частини із них не знаходять ніколи.

У кар'єрі видобувають пісок. Тут не те що купатися, навіть заходити на територію заборонено. Та старенького сторожа ніхто не слухає.

Запитую сторожа Миколу: «Ви людей не пускаєте?». Відповідає: «Ну от стою тут, кричу, сваруся, а вона все одно йдуть. Ну що, йде п'ять чоловік, ну шо як вони здорові? Розумієте чи нє, так, трошки в сторону відійдіть».

На промислове озеро можна потрапити й безперешкодно – манівцями. Саме так тиждень тому на водойму приїхала компанія молоді з чотирнадцятьох осіб. У товаристві був Володимир Матвіїв, у розпалі відпочинку він зник. Що саме сталося тієї ночі – ніхто не знає. Володимир опівночі сів у надувного гумового човна і поплив. Відтоді його ніхто не бачив.

Олег – близький друг загиблого – впродовж тижня щодня  їздив на озеро – шукати приятеля. Утім, уже припинив – ми зустрілися з ним у Львові.

Каже, того вечора ніхто не конфліктував, усі були веселі. Чому Володя захотів поплавати на самоті – не збагне.

Олег Алфавицький, приятель зниклого, розповів: «Один хлопець з ним хотів поплисти теж. Він був бачив біля берега і попросив – давай з тобою попливу, типу. Полапаю ще рибу. А він каже - нє, я сам. І як раз почав відпливати і всьо, останнє, що про нього чули.

Володю шукали сім днів – друзі, родичі та рятувальники прочісували ліс. А водолази досліджували дно водойми. Та знайти потопельника в кар'єрі надзвичайно складно.

Натомість водолаз Іван Лещишин повідомив: «Скалисті є такі місця, що от ви от опускаєтесь з скали вниз, і в скалі є отакі ніші, що якщо людина топиться, може її туда затягнути. І пізніше фактично важко, щоб вона всплила, бо вона впирається в верх тої ніш»і.

У матері зниклого Володимира крається серце. Пані Галина Матвіїв вже й не знає, що думати. Розповідає: «Ну, було так один день, що мені таке відчуття, що його нема в воді. А так як його нема ніде, то дуже страшно думати, що він там. В воді. Якісь екстрасенси чи медіум, більшість казали, що він живий».

Міліціянти розглядають кілька версій. Серед них убивство та утоплення. керівник Яворівського райвідділу міліції Ігор Муха розповів: «Так як хлопець човен підкачував, є така версія, що човен міг спустити і міг, будем говорити, затонути. Но поки не знайдено ні човна, ні людини – перевіряються всі версії.

«Для перевірки решти версій правоохоронці відправлять частину свідків на детектор брехні і обіцяють знайти Володю – мертвим або живим. Проте місцеві легенди кажуть - людей, зниклих на цьому озері, знаходять не завжди. Недарма мешканці тутешніх сіл на кар'єр не ходять. Бояться.

Місцевий мешканець Ярослав розповів: «То є цвинтар не запечатаний. То не добре є, значить, там несе погану енергетику. От тоді можуть бути такі наслідки погані. От як є місця, де аварії, може тут таке бути».

На відміну від місцевих, приїжджі відпочивальники на погану славу озера не зважають. Кажуть – легенд не бояться.

Запитую відпочивальника Назара: «А ви знаєте про репутацію цього озера?».

Він відповідає: «Знаю, що тут багато людей попрощалися з своїм життям, можна так сказати».

– Але, я так розумію, вас це не зупиняє?

– Та не зупиняє».

Про це інформують сьогодні, 9 червня, на телеканалі «НТН». Його відео – за цим посиланням:

http://ntn.ua/uk/products/programs/svidok/news/2015/06/09/16767

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів