На Львівщині визначили найгірші автодороги

19:45 1 листопада 2016 р.

В обласному управлінні поліції запевнили, що за незадовільне утримання вулично-дорожньої мережі до адміністративної відповідальності притягнуто 20 посадовців.

Як повідомили сьогодні, 1 листопада, в прес-службі обласного управління поліції, на Львівщині провели від 3 до 23 жовтня осінній комісійний огляд вулично-дорожньої мережі. У ньому взяли участь працівники обласного управління поліції, Служби автомобільних доріг у Львівській області та інших підприємств.

Зокрема вони перевірили готовність вулично-дорожньої мережі до її утримання у зимовий період, готовність спеціальної та снігоприбиральної техніки, наявність розхідних матеріалів. Як показали результати обстежень, якщо на міжнародних, національних та регіональних автодорогах державного значення заходи по ліквідації ямковості впроваджувались, то на територіальних автодорогах державного значення та дорогах місцевого значення дорожніми організаціями впродовж року ямковість взагалі не ліквідовувалась», – йдеться в повідомленні.

Такий стан призвів до того, що більшість місцевих доріг стали «непроїзними». Найгірший стан по зафіксовано на автодорогах: Р-40 Рава-Руська – Яворів – Судова Вишня; Т-14-19 Миколаїв – Жидачів – Калуш; Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам'янка-Бузька – Бібрка; Т-18-06 Рівне – Млинів – Берестечко – Буськ – Перемишляни в межах Буського та Перемишлянського районів; О140203 Буське – Вузлове; О140901 Розділ – Жирова на ділянці Розділ – Новий Розділ – Ходорів; О141003 Мостиська – Краковець; С141714 Тершів – Лаврів – Грозьово на території Старосамбірського району.

Разом із тим, як показали результати обстежень, на значній кількості автомобільних доріг загального користування не поновлено горизонтальну дорожню розмітку, незадовільним є стан із підготовкою до експлуатації у зимових умовах вулиць населених пунктів, що обслуговуються комунальними організаціями. А покриття проїзної частини вулиць населених пунктів уражені ямковістю, напливами та колійністю, яку ніхто не ліквідовує, відсутні дорожні знаки, решітки дощоприймачів та люків оглядових колодязів, пошкоджені направляючі пішохідні огородження. Такий стан справ виявлено на деяких вулицях у містах Мостиська, Самбір, Дрогобич, Жовква, Рава-Руська, Новояворівськ, Старий Самбір та Пустомити.

В обласному управлінні поліції також запевнили, що в ході перевірки готовності до осінньо-зимового періоду керівникам підрозділів Служби автомобільних доріг у Львівській області, ДП «Львівський облавтодор» та комунальних організацій видано 20 обов’язкових до виконання приписів щодо усунення виявлених недоліків. Ао адміністративної відповідальності за незадовільне утримання вулично-дорожньої мережі притягнуто 20 посадових осіб, у тому числі– 15 керівників дорожніх та п’ятьох керівників комунальних організацій, а саме:

Зокрема, дев’ятьох – за частиною 1 статті 140 Кодексу України про адміністривні правопорушення (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, залізничних переїздів), двох – за частиною 4 статті 140 КУпАП (порушення, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів, вантажів, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), ще дев’ятьох – за статтею 188-28 КУпАП (невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції).

До органів місцевого самоврядування та прокуратури скеровано 44 інформації про стан вулично-дорожньої мережі. Зокрема, в органи місцевого самоврядування – 30, а в прокуратуру – 14.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів