На Львівщині виявили 66 дітей без належної опіки батьків

12:45 17 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Працівники служб у справах дітей спільно з представниками органів внутрішніх справ та соціальних служб провели в першому півріччя цього року у Львівській області 559 профілактичних рейдів та виявили 66 дітей без належної опіки батьків.

Про це повідомили в середу, 17 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації. Начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис зазначив: «Під час рейдів 54 дитини вилучили з вулиці, 12 – із сімей. Також ми обстежили 983 сім’ї і за неналежне виконання батьківських обов’язків попередили 602 батьків та 114 батьків рекомендували притягнути до відповідальності».

«За словами Володимира Лиса, у сім'ї повернули 14 дітей, до навчальних закладів – 16. У притулок влаштували 35 дітей, а до закладів охорони здоров'я – одну дитину», – поінформували також в облдержадміністрації.

Начальник сектору ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук зазначив: «За неналежне виконання батьківських обов’язків притягнули до відповідальності 749 осіб. Окрім того, за порушення реалізації алкогольних напоїв та тютюну склали 197 адміністративних протоколів, з них – 27 за продаж алкоголю та сигарет дітям. Також за шість місяців надійшло 284 повідомлення про зникнення дітей, з них – 154 звернень про зникнення малолітніх, відтак усіх знайшли».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів