На Львівщині вилучили 47 тонн рослинної олії невідомого походження

14:44 15 березня 2023 р.

Фото до новини

Детективи Бюро економічної безпеки України передали 47 тонн конфіскованої соняшникової олії Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Вартість становить понад 2,6 млн грн. 

На одному з митних постів Львівської області водії 2 вантажних автомобілів з причепами оформляли експорт 47 тонн соняшникової олії. Аналіз податкової інформації показав, що соняшникова олія не відстежується за ланцюгом постачання. 

Суб’єктом є компанія-виробник олії, що не є платником податку на додану вартість. Починаючи з травня 2021 року товариство не подавало податкову звітність. Це унеможливлює встановлення капіталу, джерел кредитування, виробничих потужностей, транспортних засобів тощо. Окрім того, згаданого виробника зараховано до ризикових, а керівник заводу є посадовою особою одночасно у 8 суб`єктах господарювання. 

Детективи БЕБ наклали арешт на соняшникову олію. З метою збереження економічної вартості продукції, 47 тонн олії передано в управління АРМА. 

Рішенням суду директора підприємства визнано винуватим у пред'явленому обвинувачені за ч. 5 ст. 27 КК України та ч. 1 ст. 205-1 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців).  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора. 

Ексчлен громадської ради Львівського управління лісового господарства організував групу з вирубування лісу

На Львівщині затримали інспектора прикордонної служби, який за хабар сприяв у військовій службі

Службові особи ДП Укроборонпрому передали військовим неякісне обладнання, - БЕБ

Схемою користувались понад 250 фізосіб і 100 компаній: як Львів виводив готівку в ЄС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів