На Львівщині впроваджують програму запобігання й протидії насильству

14:30 26 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівська ОДА придбала соціальну послугу «Проходження корекції поведінки для чоловіків-кривдників, які вчинили домашнє насильство».

Про це повідомили у вівторок, 26 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що програма для кривдника – комплекс заходів, що формується на основі результатів оцінки ризиків та спрямований на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової неагресивної психологічної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, у тому числі до виховання дітей, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні  ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

Робота з тими, хто вчиняють домашнє насильство, є невід’ємною складовою механізму протидії цьому явищу, оскільки проходження індивідуальної корекційної програми допоможе кривднику усвідомити власну протиправну поведінку, її негативні наслідки для членів родини та допоможе змінити ситуацію і налагодити гармонійні стосунки кривдника з членами власної сім’ї.

У разі неявки кривдника для проходження програми або ухилення від її проходження без поважних причин відповідний орган місцевої влади впродовж трьох днів повинен поінформувати про це уповноважений підрозділ органів Національної поліції для вжиття заходів. Програма складається з діагностування, яке проводять лікарі-психіатри, індивідуальної роботи (входить мотиваційна бесіда), групової роботи.

Програма реалізується практичними психологами, психотерапевтами, психіатрами, які пройшли спеціальну підготовку, перепідготовку, курси підвищення кваліфікації та представляють суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Згідно укладеного договору послуга надаватиметься громадською організацією «Осоння».

Як інформував «ЩЛ», працівники Львівського обласного управління поліції долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів