Поліціянти на Львівщині долучилися до Всеукраїнської акції

18:00 25 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Працівники Львівського обласного управління поліції долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Про це повідомили в понеділок, 25 листопада, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що кожного року з 25 листопада до 10 грудня у всіх регіонах України проводиться комплекс інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на привернення уваги суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей, жінок тощо.

2019 року до підрозділів поліції Львівщини надійшло 5389 повідомлень про домашнє насильство. Зокрема, 4980 – щодо жінок, 20 – щодо дітей та 389 щодо чоловіків. Для захисту та надання допомоги потерпілим працівники поліції винесли 872 термінові заборонні приписи стосовно кривдників, а також склали 4602 протоколи за статтею 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактами систематичного вчинення домашнього насильства слідчі розпочали 83 кримінальні провадження за ст.126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Ще два кримінальні провадження відкрито за статтею 390-1 (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

Як інформував «ЩЛ», правоохоронці отримали на Львівщині 3720 заяв і повідомлень про домашнє насильство.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів