Правоохоронці отримали на Львівщині 3720 заяв і повідомлень про домашнє насильство

15:32 6 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

На профілактичному обліку в підрозділах поліції Львівщини – 3387 чоловіків (один неповнолітній) та 270 жінок.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили у вівторок, 6 серпня, що правоохоронці отримали цього року на Львівщині 3720 заяв і повідомлень про домашнє насильство.

«Після проведених перевірок склали 3064 адміністративних протоколи про скоєння правопорушень, передбачених статтею 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, винесли 443 термінових заборонних приписи стосовно кривдника (з них 428 відносно чоловіків та 15 відносно жінок), а судами винесено сім обмежувальних приписів відносно кривдників», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Відкрито 82 кримінальних провадження за вчинення злочинів, скоєних на побутовому грунті. Зафіксовано 43 випадки систематичного вчинення домашнього насильства, відомості про які внесені в ЄРДР за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України, яка передбачає громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років. На профілактичному обліку в підрозділах поліції Львівщини – 3387 чоловіків (один неповнолітній) та 270 жінок», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів